nomenaments

NOMENAMENTS

query_builder   25 juliol 2017 15:37

event_note Nota de premsa

NOMENAMENTS


 
Jordi Vergés i Camps, director general d'Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència
 
Nascut a Barcelona l’any 1975.
 
Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Màster en Diplomàcia i Acció Exterior per la UPF i l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI). Va cursar el programa Multiregional International Business Programme (MIBP) a la University of Wales Swansea.
 
És funcionari de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2000, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional. S’ha especialitzat en el camp de l’avaluació de les polítiques públiques. Ha ocupat diversos llocs relacionats amb aquest àmbit a la Direcció General de Seguretat Ciutadana i al Gabinet Tècnic del Departament d’Interior, i a l’Àrea de Millora de la Regulació i a la Direcció General d’Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència, on actualment és Coordinador de programes de prospectiva. També ha col·laborat amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya com a professor de diverses assignatures relacionades amb la planificació, l’avaluació i la gestió econòmica a l'Administració Pública.
 
Eric Hauck, delegat del Govern de la Generalitat a Croàcia
 
Nascut a Saarland (Alemanya) l’any 1968.
 
Va estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té un màster en Direcció d’organitzacions esportives per l’Université Claude Bernard 1 de Lió (França).
 
Fins a l’actualitat ha estat director de comunicació de la Fundació Princesa de Girona. El 2014 va ser cofundador a Barcelona de la seu local d’Impact Hub, el moviment més important a escala mundial en l’ecosistema dels espais de cocreació per a emprenedors socials. Anteriorment, va dirigir la comunicació de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) (2008-2013), i de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures (2004-2007). Del 1988 al 2002, va ser responsable de projectes del Comitè Olímpic Internacional a Lausanne (Suïssa), i de  director de cooperació internacional de l’Ajuntament de Barcelona a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), del 1995 al 1999.
 
Entre els anys 1988 i 1995, Hauck va ser cap de la secció d’Internacional al diari Avui exercint com a corresponsal diplomàtic per a l’Europa de l’Est durant la caiguda del Mur de Berlín. També reporter de guerra a Romania, la primera Guerra del Golf, Iraq, els Balcans i el final de l’Apartheid a Sudàfrica.
 
Lluís Baulenas, secretari general del Departament d'Ensenyament
 
Nascut a Caldes de Montubi  l’any 1963.
 
És llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic de matemàtiques d’ensenyament secundari. També és diplomat en Gestió Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE.
 
Al gener de 2016 va ser nomenat director general de Centres Públics per la consellera Meritxell Ruiz, càrrec que ha exercit fins a data d’avui. Prèviament, de febrer de 2011 fins ésser nomenat director de Centres Públics, va ser director dels serveis territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental. Així mateix, ha exercit diferents càrrecs en l’àmbit educatiu. Entre 2004 i 2011 va ser inspector d’educació; entre 1992 i 2004 va dirigir l’Institut Ramon Casas i Carbó; i anteriorment va exercir com a professor de matemàtiques en dos centres educatius de Vic.
 
Alhora, ha participat en el projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius; ha estat dinamitzador de xarxes de centres amb pla d’autonomia; ponent en programes de formació inicial per  a l’exercici de la funció directiva; i formador de seminaris de suport a la gestió de centres de secundària.
 
Joan Mateo, nomenat nou secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament
 
Nascut a Barcelona l’any 1947.
 
Catedràtic de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació, en l’especialitat Medició i Avaluació Educativa, de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. També és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, en Psicologia i doctor en Pedagogia, totes tres formacions desenvolupades a la Universitat de Barcelona.
 
Joan Mateo Andrés ja va ocupar aquest càrrec durant la legislatura de la consellera Irene Rigau, que el va nomenar el gener de 2013. Des de febrer de 2011, Mateo és també president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu del Departament d'Ensenyament.
 
La relació de Joan Mateo amb el món de l’educació és extensa. Ha estat degà de la Facultat de Pedagogia de la UB entre els anys 2004 i 2009, cap del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la UB (1993-1999), director de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB (1999-2004) i director del Gabinet d’Avaluació i Innovació Universitària de la UB (2004-2009).
 
També ha estat membre del Consell Escolar de Catalunya (CEC). Destaca en el seu extens currículum les nombroses publicacions en què ha participat. Joan Mateo ha dirigit 15 tesis i és autor de més de 60 articles i 10 llibres, la majoria dels quals dedicats a la metodologia de la recerca i a la medició i avaluació educativa. Recentment ha participat en el debat participatiu Ara és demà, vehiculat pel CEC, amb la ponència L’arquitectura del sistema educatiu.
 
Entre els títols publicats per Joan Mateo destaquen Medición y Evaluación educativa (2008), Evaluación de Competencias en A. Bolivar “Competencias Básicas” (2010), La nueva naturaleza del aprendizaje y la evaluación en el contexto del desarrollo competencial. Retos europeos en la Educación del siglo XXI (2011) i Evaluation tools within the European Higher Education Area (EHEA). An assessment guide for evaluating the competences of the Final Year Project in Social Sciences (2012).
 
 
Antoni Massegú, nou director general de Centres Públics al Departament d’Ensenyament
 
Nascut a Manresa l’any 1974.
 
És llicenciat en Matemàtiques i ha estat professor de matemàtiques dels instituts Lacetània i Milà i Fontanals, així com director de l’institut Cal Gravat de Manresa.
 
Des de febrer de 2016, Massegú ha estat director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central. Massegú també ha participat en el programa de doctorat Matemàtica Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya en diferents cursos i seminaris com “Seminari de teoria de matrius”, “Seminari de teoria de jocs” i “Teoria de nombres, cossos finits i corbes el·líptiques”.
 
Maria Dolors Portús, secretària general del Departament de Cultura
 
Nascuda a Torelló l’any 1951.
 
Llicenciada en Geografia i Història (Història medieval) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat dos mòduls de Postgrau en Planificació i Gestió de Biblioteques a la Universitat Pompeu Fabra, de Planificació estratègica i gestió de recursos d' informació i de Gestió de recursos humans, físics i financers.
 
Ha estat gerent de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona (2014-2016). Dins el Departament de Cultura, ha estat cap del Gabinet Tècnic (2011-2013); cap de l'Àrea de Suport Tècnic (2007-2011); cap de Servei de Cooperació Bibliotecària (2005-2007); cap del Servei de Biblioteques (1995 - 2005). Anteriorment, també va ser cap de Biblioteques de la Diputació de Girona (1980-1992) i va treballar a la Biblioteca de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona (Universitat de Barcelona) i a la Biblioteca de l’Escola Santa Teresa de Jesús de Barcelona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined