altres acords

Altres Acords de Govern

query_builder   25 juliol 2017 15:37

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Encarregat a l’AIReF l’informe que avaluï l’impacte de la resolució anticipada de la concessió de l’Eix Transversal
 
El Govern ha acordat encarregar a l’AIReF (Autoridad Independiente de Responsabilidad Fiscal) l’elaboració d’un estudi sobre l’impacte que tindria en el dèficit i en el deute de la Generalitat la resolució anticipada del contracte de concessió de l’Eix Transversal (tram de la via preferent C-25 que transita entre Cervera i Caldes de Malavella).
 
El contracte preveu la possibilitat que, en arribar al desè any de vigència de la concessió (2017), la Generalitat pugui revertir-la pagant un import a l’empresa concessionària. D’acord amb les estimacions del departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, la reversió del contracte tindria, inicialment, un impacte negatiu en el dèficit i el deute de la Generalitat, però en els exercicis futurs —la concessió finalitza l’any 2040— comportaria un important estalvi.
 
El departament vol disposar d’un estudi que quantifiqui de forma acurada l’impacte sobre el dèficit que tindria la resolució anticipada de la concessió a l’any 2017 comparant-lo amb el cost que suposaria mantenir-la.
 
L’estudi s’encarregarà a l’AIReF per la seva condició d’organisme independent i perquè una de les seves competències és, precisament, elaborar estudis que li puguin sol·licitar les comunitats autònomes sobre temes del seu àmbit competencial. Tindrà un cost de 45.334 euros i un termini d’execució aproximat de deu setmanes, a comptar a partir que es comuniqui formalment a l’AIReF l’acceptació del contracte.
 
Aprovat el canvi de denominació i adequació d’estructura, funcions i funcionament del Consell Assessor de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques
 
El Govern també ha aprovat avui que el Consell Assessor de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques adeqüi la seva estructura, funcions i funcionament a la nova realitat jurídica que va suposar la pèrdua de la personalitat jurídica de l’Institut com a organisme autònom, i a la seva integració al departament competent en matèria de salut. A més, aquest organisme que depèn de la Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària canvia la seva denominació per passar a dir-se Consell Assessor en Matèria d’Avaluacions Mèdiques.
 
El Consell Assessor en Matèria d’Avaluacions Mèdiques és l’òrgan d’assessorament sobre els aspectes tècnics i científics relacionats amb el control, la inspecció, l’avaluació i el seguiment dels processos mèdics i sanitaris corresponents a les prestacions del sistema de la seguretat social en matèria d’incapacitats laborals, i de participació dels agents implicats. Així, entre d’altres, emet informes, estudis, propostes i dictàmens no vinculants en tots els assumptes relacionats amb aquests processos, i proposa actuacions per a la millora del nivell científic i tècnic del control dels processos mèdics i sanitaris. 
 
Aprovada la reestructuració del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada per potenciar la innovació i la gestió del coneixement
 
El Consell Executiu ha aprovat avui el Decret de reestructuració del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada amb l’objectiu de potenciar la innovació en matèria de formació, adaptar-se a les formes de treball en xarxa i donar resposta al gran volum d’activitat del centre. 
 
La nova estructura orgànica del Centre passa per la creació de l’Àrea d’Innovació i Gestió del Coneixement, encarregada d’impulsar nous continguts formatius, especialment en línia, que donin resposta a les necessitats específiques dels diferents col·lectius de treballadors del Departament de Justícia.
 
Aquesta Àrea s’ocuparà, entre d’altres, del programa Compartim de gestió del coneixement, que actualment és un referent en l’aprenentatge informal dins de les administracions públiques. 
 
La nova Àrea d’Innovació i Gestió del Coneixement se suma a l’Àrea d’Estudis i Formació de l’Administració de Justícia, l’Àrea d’Investigació i Formació en Execució Penal i l’Àrea de Gestió Administrativa i Suport Tècnic, que integren el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.
 
El 4 de desembre d’aquest any farà 34 anys que es va crear el CEJFE, organisme adscrit al Departament de Justícia, que ha esdevingut un centre de referència, reconegut internacionalment, en la formació dels professionals de l’Administració de justícia, l’execució penal a Catalunya i en el món del dret.
 
Aprovada la signatura de l’Acord entre Catalunya i El Salvador per reduir la violència urbana i promoure la seguretat humana i la convivència
 
El Govern ha autoritzat  la subscripció de l’Acord de cooperació entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Govern de la República d’El Salvador, per reduir la violència urbana i promoure la seguretat humana i la convivència.
 
Les violències urbanes són un dels principals obstacles per al desenvolupament d’El Salvador, país prioritari per la cooperació del Govern de Catalunya des de l’any 2003. Els elevats nivells de violència, criminalitat i por restringeixen greument la llibertat de la societat salvadorenya, afectant la seva qualitat de vida i limitant les seves opcions de desenvolupament humà. Amb l’objectiu d’aprofundir el foment de la pau i la seguretat humana, així com la defensa i garantia dels drets humans, el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ha impulsat un acord de cooperació entre Catalunya i El Salvador.
 
Amb aquest suport el Govern vol contribuir a millorar la implementació de programes de prevenció de violència i garantia de seguretat humana que inclou el “Plan El Salvador Seguro” del Govern salvadoreny, a través de la pràctica de la cultura de pau, els valors i la conscienciació dels drets humans individuals i col·lectius, els processos de mediació, la prevenció de conflictes, així com la pràctica del diàleg amb respecte i tolerància; i fer-ho de forma coordinada amb les institucions nacionals i locals a través d’una xarxa d’aliances, d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 17.
 
La col·laboració es farà a través de l'intercanvi de coneixement i la cooperació tècnica en matèria de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional. A més, la Generalitat activarà el suport dels diversos departaments i organismes, tot potenciant i coordinant les experteses pròpies en els àmbits de cooperació al desenvolupament, seguretat humana i pau.
 
L’acord també permetrà la difusió d’informació especialitzada relativa a temes d'interès comú, diàleg de polítiques, de posicionament estratègic i intercanvi de bones pràctiques, així com la creació d'espais de diàleg i coordinació i la promoció de mecanismes d'avaluació.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined