Acords de Govern

El Govern es personarà en la causa que investiga els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

query_builder   29 agost 2017 15:19

event_note Nota de premsa

El Govern es personarà en la causa que investiga els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

  • Les actuacions criminals del 17 d’agost han afectat la vida, la integritat física i la llibertat de persones, així com de membres de forces i cossos de seguretat
 
El Govern ha acordat comparèixer en la causa que investiga el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de l’Audiència Nacional, en relació als atemptats terroristes que varen tenir lloc a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost, per tal de poder intervenir en les diligencies d’investigació i exercir les accions penals, civils i legals oportunes contra els presumptes responsables d’aquests delictes.
 
L’Executiu ha pres aquesta decisió atès que aquestes actuacions criminals han afectat la vida, la integritat física i la llibertat de persones, així com de membres de les forces i cossos de seguretat. Aquests fets també han alterat la pau pública.
 
Els terroristes van atemptar a Barcelona el passat 17 d’agost a través d’un atropellament massiu a la Rambla amb una furgoneta i la matinada del 18 d’agost a Cambrils amb un altre atropellament i un tiroteig, amb el balanç fins ara de 16 persones mortes i nombrosos ferits.
 
En relació a les persones ferides en els atemptats de Barcelona i Cambrils, en aquests moments resten 19 persones ingressades (15 afectats per l’atemptat de Barcelona i 4 pel de Cambrils) en 9 centres sanitaris catalans i 1 de Saragossa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined