Acords de Govern

El Govern modernitza l'estructura i la gestió operativa de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat

query_builder   29 agost 2017 15:35

event_note Nota de premsa

El Govern modernitza l'estructura i la gestió operativa de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat

  • L’organisme que comercialitza les loteries de la Generalitat es dota d’una direcció executiva reforçada
  • Dos dels cinc vocals del Consell d’Administració seran representants dels departaments competents en matèria d’afers socials i de finances

 

 
El Govern ha aprovat un Decret pel qual dota a l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA) d’una direcció executiva reforçada, per tal de fer més competitiu l’organisme autònom que gestiona i comercialitza les loteries de Catalunya des de fa trenta anys. D’aquesta manera, la direcció tindrà una posició executiva de més responsabilitat, amb un perfil especialitzat en tècniques de gestió empresarial, màrqueting, comunicació, distribució i comercialització de productes de joc.  
 
Amb aquests canvis el Govern vol incrementar les vendes de les loteries de l’EAJA i millorar la seva posició al mercat, sempre d’acord amb el compliment dels principis de transparència i eficiència. Loteria de Catalunya destina tots els seus beneficis a programes socials, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, adreçats a la infància i l’adolescència, la gent gran i les persones amb discapacitat.
 
Entre les seves funcions, el director haurà de vetllar pel compliment de les disposicions que regulen l’EAJA  i dirigir l’execució dels acords del Consell d’Administració, sota la supervisió del conseller o consellera delegats. A més a més, s’encarregarà de la contractació de l’Entitat, respecte als contractes menors d’obres, serveis i subministraments.
 
Aquest nou decret fixa que la presidència de l’EAJA correspon al titular de la Secretaria d’Hisenda del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, que és l’organisme competent en matèria de joc.   
 
Finalment, es redefineix la composició del Consell d’Administració. L’integraran un màxim de cinc vocals, com a mínim dos han de ser representants dels departaments competents en matèria d’afers socials i de finances. Per la seva banda, el director assistirà a les reunions del Consell d’Administració, amb veu però sense vot.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined