Altres Acords del Govern

Altres Acords del Govern

query_builder   26 setembre 2017 15:55

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern


 
Nou impuls a la lluita contra la plaga del cargol poma i a la millora de la biodiversitat al Delta de l’Ebre
                                                            
El Govern ha autoritzat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a concedir una subvenció directa per valor de 260.381,34 euros als membres del grup seleccionat d’acord amb l’Ordre ARP/296/2015, de 17 de setembre, per a dur a terme actuacions per a la conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores, com és el cas del cargol poma, i que s’inscriuen en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
La sol·licitud de subvenció presentada enguany pel grup seleccionat en relació amb la segona anualitat del projecte mediambiental, ha estat per un import total de 456.809,39 euros, del qual un 57% del finançament anirà a càrrec del pressupost del DARP i el 43% restant anirà a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
L’Acord aprovat avui autoritza el Departament d’Agricultura a concedir una subvenció directa als membres del grup seleccionat per un import de 260.381,34 euros, per dur a terme actuacions per a la conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores executades entre el 16 d’octubre de 2016 al 15 d’octubre de 2017, per al control i erradicació del cargol poma i la millora  de la biodiversitat al Delta de l’Ebre. L’import total assoleix els 456.809,39 euros esmentats.
 
Alhora, Forestal Catalana S.A., com a membre del grup i, en tant que mitjà propi de la Generalitat de Catalunya, també executa actuacions del projecte mediambiental esmentat a través del corresponent encàrrec de gestió cofinançat, per un import de 593.038,72€.
 
Així doncs, i juntament amb l’esmentat encàrrec de gestió a Forestal Catalana S.A., l’import total destinat a l’execució de les actuacions de la segona anualitat del projecte mediambiental executat pel grup ad hoc és de 1.049.848,11€.
 
Canvi de denominació del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya
El Govern ha aprovat la modificació de la denominació del Consorci Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), que passa a anomenar-se Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, i se n’aprova la modificació dels Estatuts, per a posar en valor l’abast de la tasca que duu a terme en matèria de recerca i ciència forestal. Tot i aquest canvi, es manté l’acrònim CTFC pel qual és majoritàriament coneguda l’entitat.  
Així mateix pot utilitzar, com a marca, per a les activitats relacionades amb l’ús, la transformació i la indústria fustera, la denominació següent: ‘INCAFUST- Institut Català de la Fusta’ o per a les activitats internacionals, en anglès: ‘INCAFUST – Catalan Institute of Wood’.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined