Al centre, el Dir ACT; Xavier Espasa, en la inauguració

TURISME

Arrenca a Tortosa el Terres Catalunya, el festival internacional de films que promociona destinacions turístiques

query_builder   2 maig 2018 14:15

event_note Nota de premsa

TURISME

Arrenca a Tortosa el Terres Catalunya, el festival internacional de films que promociona destinacions turístiques

Al centre, el Dir ACT; Xavier Espasa, en la inauguració
 
·        El director de l’Agència Xavier Espasa, ha inaugurat aquest matí el certamen, candidat a ser membre del Comitè Internacional de Festivals de Films Turístics. Segons Espasa, “és una gran oportunitat per la projecció i el posicionament que ofereix a Catalunya”
 
·         En el marc del festival, es realitzen també les jornades professionals Terres LAB, que acullen conferències i estudis de cas per explorar tendències innovadores en la representació audiovisual de l’experiència del viatge
 
El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha inaugurat aquest matí a Tortosa el Terres Catalunya, el festival internacional especialitzat en pel·lícules que difonen i promocionen destinacions turístiques. Durant la inauguració, Espasa ha declarat que “la candidatura del Terres Catalunya a ser membre del Comitè Internacional de Festivals de Films Turístics és una gran oportunitat per la projecció i el posicionament que ofereix a Catalunya”.  A l’acte també ha assistit la directora de serveis territorials del Departament d’Empresa i Coneixement a Terres de l’Ebre, Mercè Miralles.
 
Enguany, al terres Catalunya hi participen cent films de divuit països convocats en dues competicions diferents: una secció de documentals focalitzats en l’experiència del viatge i el respecte al medi ambient; i una altra de comunicació turística, pensada per difondre accions i projectes impulsats per fundacions, ONG’s, associacions o empreses compromeses amb el desenvolupament sostenible, el manteniment de l’entorn natural, el paisatge i la biodiversitat.
 
En el marc del festival es realitzen les jornades professionals Terres LAB, que acullen conferències i estudis de cas per explorar tendències innovadores en la representació audiovisual de l’experiència del viatge. L’esdeveniment ofereix un marc de debat per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l’audiovisual amb l’objectiu d’anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies. La Generalitat dona suport a iniciatives com el Festival terres Catalunya i el Terres LAB, per ser un esdeveniment que fomenta la creació de sinergies entre empreses catalanes del sector turístic i audiovisual i ajuda a projectar Catalunya arreu del món.
 
En aquest sentit, Xavier Espasa també ha explicat que “l’audiovisual i les noves tecnologies fa molt de temps que formen part de l’estratègia de promoció turística de la Generalitat, ja que permeten explicar la nostra destinació al món perquè viatgers d’arreu coneguin l’experiència de visitar casa nostra.”
 
És gràcies a l’audiovisual, a altres eines de promoció i a la pròpia singularitat del nostre territori que Catalunya és una potència turística internacional. El 2017 van visitar la destinació més de 19 milions de turistes estrangers que van generar una despesa de prop de 20.000 milions d’euros.
 
Als fluxos de turisme internacional, s’hi afegeixen els 14,3 milions de viatges fets pels catalans i els 5,1 milions de viatges dels visitants de la resta de l’Estat. Sumant les xifres, el total de turistes que visiten Catalunya s’eleva a més de 38 milions de visitants.
 
L’atracció de Catalunya com a destinació turística és generalitzada arreu del món, impulsada aquest darrer any per la crescuda de mercats emergents com el nord-americà i els del sud-est asiàtic. Si a aquest creixement de la demanda turística hi afegim els ja consolidats països emissors com Regne Unit, Alemanya o França, podem confirmar que l’atractiu de Catalunya es troba en plena forma.
 
La cloenda del festival el proper divendres dia 4, correrà a càrrec del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. També des del Departament d’Empresa i Coneixement, el director general de Turisme Octavi Bono serà l’encarregat de fer el lliurament de premis del festival aquell mateix vespre.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’Empresa:  https://twitter.com/empresacat
Al canal de Youtube: https://www.youtube.com/user/sapscom       

2  

Imatges

Al centre, el Dir ACT; Xavier Espasa, en la inauguració

Al centre, el Dir ACT; Xavier Espasa, en la inauguració 1511

Imatge de la inauguració

Imatge de la inauguració 1909

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined