Govern

El Govern aprova la nova estructura del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda

query_builder   7 juny 2018 15:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la nova estructura del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda

 
·         Es creen l’Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics, i la Delegació Territorial del Penedès

El Govern ha donat avui llum verda al Decret de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. L’objectiu és adaptar l’organigrama de la conselleria a les noves competències derivades del Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat.
 
D’acord amb el nou text, el Departament s’organitza a l’entorn d’una secretaria general i tres sectorials: la secretaria de Finances Públiques (abans denominada Secretaria d’Economia); d’Hisenda; i de Difusió i Atenció Ciutadana, que s’incorpora com a novetat, procedent del Departament de la Presidència.
 
També estan sota la direcció del Vicepresident la Intervenció General, les delegacions territorials del Govern a Catalunya i l’Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics. Aquesta Oficina, de nova creació, té com a principal objectiu definir i coordinar les polítiques del Govern relacionades amb els drets civils i polítics, juntament amb els departaments que tenen competències relacionades amb aquesta matèria.
 
Pel que fa a les delegacions territorials de Catalunya, s’incorpora com a novetat la del Penedès, que se suma a les de l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. L’àmbit territorial d’aquesta nova delegació és el de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció dels vuit municipis de l’Alta Anoia que formen part de la Vegueria de la Catalunya Central: Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.
 
Així mateix, s’adscriuen al Departament altres organismes públics: Infraestructures.cat, el Tribunal Català de Contractes del Sector públic i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, que se situen dins de l’àrea de la Secretaria General; l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), sota el paraigua de la Secretaria de Finances Públiques; i l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes (EAJA), que queden adscrites a la Secretaria d’Hisenda.
 
D’altra banda, es relacionen amb el Govern a través del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda els organismes següents: l’Institut Català de Finances (ICF) i l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).
 
La DG de Contractació Pública s’incorpora al Departament
 
El Departament de la Vicepresidència manté a grans trets el seu organigrama anterior pel que fa a les direccions generals (DG) amb algunes novetats com la DG de Contractació Pública, fins ara adscrita al Departament d’Afers Exteriors, relacions Institucionals i Transparència. 
 
Finalment, el Decret modifica el nom de la Subdirecció General del Patrimoni Immobiliari que passa a denominar-se del Patrimoni Mobiliari i Immobiliari de la Generalitat.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined