DEPARTAMENT D’ACCIÓ EXTERIOR, RELACIONS INSTITUCIONALS I TRANSPERÈNCIA
 
·         Natàlia Mas Guix, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea
·         Ismael Peña López, director General de Participació Ciutadana
 
DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA
 
·         Montserrat Muñoz Moreno, directora general de Modernització de l’Administració de Justícia
 
 
CURRICULUMS
 
Natàlia Mas Guix, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea
 
Nascuda a Sant Martí de Tous l’any 1979
 
Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Pompeu Fabra i en Comerç Internacional per l’Escola Superior de Comerç Internacional (UPF/ESCI), 1997-2001.
 
Màster en Economia Europea pel College of Europe, Bèlgica (2003-2004), mitjançant una beca del Patronat Català pro-Europa; i màster en Política Econòmica (Program in Economic Policy Management, PEPM) a la Universitat de Columbia, Estats Units (2008-2009), mitjançant una beca de la Fundació La Caixa.
 
Rep diverses beques per estudiar i treballar a la Xina (EABIP Program de la Comissió Europea, i Beca MAE - Ministeri Espanyol d’Assumptes Exteriors, per estudiar a la Shanghai University of Finance and Economics). El 2001 es gradua en un Diploma de Postgrau en Llengua i Civilització Xinesa, per l’Escola d’Estudis de l’Àsia Oriental (UPF).
 
Del 2004 al 2014 treballa com a economista al Banc Central Europeu (BCE) a Frankfurt, especialitzant-se en regulació financera. El 2016 va ser nomenada directora general d’Anàlisi Econòmica al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. Anteriorment, ha treballat com a directora d’Entorn Financer al Banc Sabadell (2015), consultora del Banc Mundial, Washington D.C. (2009) i becària al Tribunal de Comptes de la UE, Luxemburg (1999).
 
Ismael Peña López, director general de Participació Ciutadana
 
Nascut a Mataró l’any 1973
 
Doctor en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC); llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, especialitat en Economia Aplicada i Hisenda Pública (UAB); màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient (IEE); postgrau en Gestió del Coneixement (UOC).
 
Fins a l’actualitat, i des de desembre de 2005, ha estat professor i investigador als Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya. És l’investigador principal del grup de recerca consolidat Open Evidence Research (sobre ciències socials i impacte tecnològic) i, des de 2014, és també fellow director d’innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill. Amb anterioritat, i durant cinc anys, va ser director del Programa de Cooperació al Desenvolupament de la UOC centrat en el voluntariat virtual i l’aprenentatge en línia solidari. És membre dels consells assessors de Fundisplai i la Fundació Esplai, de l’Observatori del Tercer Sector i de Zemos98.
 
S’ha especialitzat en l’impacte de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el Desenvolupament. Inicialment va centrar la seva recerca en la mesura de l’evolució de les economies digitals i l’adopció personal d’allò digital (e-readiness, divisòria digital, inclusió i apoderament) per anar dedicant-se a la transformació de les institucions de la societat xarxa, especialment les relatives a la democràcia i l’aprenentatge.
 
Ha treballat en l’aplicació pràctica de la seva recerca en diversos països col·laborant amb el PNUD, el Banc Mundial, el Govern de Canadà, l’International Development Research Center, l’Institute of Development Studies, Microsoft, Ericsson, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres, en àmbits com la participació digital, les dades obertes, el govern obert, el govern electrònic o la inclusió digital.
 
 
Montserrat Muñoz Moreno, directora general de Modernització de l’Administració de Justícia
 
Nascuda a Bagà,  l’abril de 1974
 
És enginyera superior en informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posseeix el títol del Programa de desenvolupament directiu (PDD) a IESE, promoció de l’any 2009.  Ha participat en diversos programes de formació continuada d'àmbit internacional sobre tècniques de lideratge, gestió del canvi, transformació i continuïtat de negoci, sistematització de processos (certificada en ITIL per Pink Elephant), metodologies per a innovar i desenvolupament d'equips i persones (Mentor 21 Program).  
 
Des de fa poc més d'un any fins ara, ha format part de la Direcció d’Estratègia i Innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya. En aquest període ha participat en l'elaboració de l'estratègia i el model organitzatiu del Centre, el desplegament de la nova organització i processos de serveis i operacions i ha iniciat el plantejament del futur model de dades de la Generalitat, pensant en la informació des de la vessant del ciutadà, simplificant-la i fent-la més accessible i universal i prenent com a referència els models dels departaments que són pioners en aquest enfocament. Actualment treballa en com aproximar la innovació al dia a dia del Centre i de l'Administració. 
 
Prèviament, ha desenvolupat la seva carrera professional en l'àmbit de les tecnologies de la informació orientada en la millora dels processos de negoci, especialitzada en grans multinacionals en els sectors de la salut i farmacèutic i en entorns regulats (Nobel Biocare, Pfizer Consumer, Johnson & Johnson Consumer, Almirall), on ha assumit diverses responsabilitats, entre d’altres: lideratge en el desplegament de programes de transformació i modernització digital de negoci i financer; disseny, gestió i control de models d'externalització de serveis de manteniment de solucions i infraestructures; gestió i priorització extrem a extrem del dossier de projectes global de la companyia; i definició de nous models organitzatius i centres de competència alineats als canvis de negoci que permetin desenvolupar equips centrals d'especialització i col·laboratius d'alt rendiment.  
 
Va formar part de l'equip d'expansió a l'Estat espanyol de l’empresa emergent holandesa Tridion, especialitzada en la gestió documental i de continguts, com a enginyera de solucions, experta en tecnologia XML, arxiu, gestió multiidioma, segmentació de dades i publicació multicanal. 
 
La nova directora general de Modernització de l’Administració de Justícia serà la màxima responsable d’aplicar les actuacions de millora de l’Administració de justícia a Catalunya, fer-la més propera a la ciutadania, implementar l’estructura de l’oficina judicial i dissenyar sistemes de gestió i informació d’acord amb les polítiques TIC, entre d’altres.