Nomenaments

Nomenaments

query_builder   10 juliol 2018 14:16

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Nomenaments
 
 
DEPARTAMENT D’ACCIÓ EXTERIOR, RELACIONS INSTITUCIONALS I TRANSPARÈNCIA
·       Manuel Manonelles i Tarragó, delegat del Govern a Suïssa
·       Sergi Marcén i López, delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda
 
DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
·       Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat.
·       Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat
 
 
CURRICULUMS
 
Manuel Manonelles i Tarragó, delegat del Govern a Suïssa
 
Nascut a Sabadell l’any 1975.
 
És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té el Màster Europeu en Drets Humans i Democratització per l’European Inter-University Centre for Human Rights amb seu a Venècia (Itàlia). Des del 2013 és professor associat del Grau de Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull.
 
El juny del 2014 fou nomenat director general d’Afers Multilaterals i Europeus de la Generalitat, càrrec adscrit a la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea. En aquest marc fou el responsable de desenvolupar la primera política multilateral catalana, tot reforçant la presència de Catalunya en cimeres d’àmbit global com la COP21 (París 2015) o Habitat III (Quito 2016). També participà en el disseny i execució del desplegament de l’acció exterior del Govern fins a l’abril de 2017, quan fou nomenat representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, Estrasburg, París i Viena, tot assumint també les relacions bilaterals amb Suïssa.
 
Entre els anys 2009 i 2012 ha estat membre del Consell Directiu del Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre “Human Rights, Intercultural Dialogue and Multi-level Governance”, amb seu a la Universitat de Pàdua (Itàlia). També ha estat director del Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil, conegut amb el nom de Fòrum Ubuntu, entre els anys 2009 i 2014. Des de l’any 2005 i fins al 2014 ha estat director de l’oficina de la Fundació Cultura de Pau a Barcelona.
 
Ha col·laborat activament amb Nacions Unides: durant els anys 2005 i 2006 va ser assessor especial del copresident del Grup d’Alt Nivell de Nacions Unides per l’Aliança de Civilitzacions i entre els anys 1999 i 2000 va ser coordinador del Grup de Cultura del Fòrum del Mil·lenni de Nacions Unides, havent participat també en debats d’alt nivell de l’Assemblea General d’aquesta institució entre el 2007 i el 2013. En paral·lel va formar part del Grup Pilot de Finançament Innovador pel Desenvolupament, coordinat pel Ministeri d’Afers Exteriors francès, del 2009 al 2013; i va participar en les activitats de la Comissió Internacional contra la Pena de Mort, del 2010 al 2012.
 
També ha estat supervisor i observador electoral internacional, del 1999 al 2002, per a l’OSCE (Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa) i la Unió Europea en diversos països, com per exemple la Federació Russa, Bielorússia, Macedònia/FYROM, Ucraïna i Bòsnia-Hercegovina.
 
 
Sergi Marcén i López, delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda
 
Nascut a Barcelona l’any 1969.
 
És tècnic en electrònica industrial amb un postgrau en Creació, Direcció i Administració d’Empreses. Ha cursat estudis de màrqueting a la Westminster University de Londres, i d’estratègies d’internacionalització, clústers i competitivitat empresarial i lideratge d’equips i projectes a Barcelona.
 
A nivell professional destaca l’haver estat responsable de diversos projectes d’atracció d’inversió estrangera, entre ells va ser el tècnic de la Generalitat de l’equip negociador per a l’establiment del Mobile World Congres i la Mobile World Capital a Barcelona. També ha estat director del Pla TIC.cat –primer pla industrial realitzat pel sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions a Catalunya– a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.
 
D’altra banda, ha estat director de desenvolupament de negoci TIC i Mobilitat i responsable de relacions i projectes internacionals de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Abans d’assumir el càrrec de delegat ha estat director d’estratègia i innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, sent responsable dels projectes estratègics d’innovació tecnològica i de l’estratègia TIC corporativa de la Generalitat.
 
En l’àmbit privat, ha desenvolupat la seva carrera professional en càrrecs directius i de gestió en empreses d’informàtica i telecomunicacions d’àmbit nacional i internacional. Entre les empreses on ha treballat destaquen ADS, ONO, TELIA o Eicon Technology, amb seu central a Londres.
 
A més és membre expert del Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, ha estat expert member de l’European Mobile and Mobility Industries Alliance (EMMIA) -iniciativa estratègica de la Comissió Europea amb seu a Brussel·les-, és conseller al Consell Rector de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona, i membre de la Junta de l’Associació Catalana de Privacitat i Seguretat Digital. També ha participat en missions de la UNDP (United Nations Development Programme) per ajudar en la definició de polítiques de desenvolupament en l’àmbit de les tecnologies de la informació en països en desenvolupament. Ha participat en l’elaboració de diverses publicacions especialitzades en l’àmbit de les tecnologies de la informació.
 
Va ser cofundador del centre català al Regne Unit, Catalans UK.
 

Ricard Font i Hereu, president de Ferrocarrils de la Generalitat
 
Nascut la Seu d’Urgell l’any 1971.
 
Llicenciat en Ciències Jurídiques per la Universitat de Girona. Màster en Dret del Territori, Urbanisme i el Medi Ambient, realitzat a la Universitat Pompeu; màster en Gestió i Administració de Societats realitzat a la Universitat de Girona; postgrau en Dret Urbanístic, per la Universitat Pompeu Fabra; postgrau en Direcció Urbanística, Universitat Autònoma de Barcelona, i programa de Direcció Estratègica i Gestió de la Col·laboració Públicoprivada, ESADE.
 
Des de maig del 2013 fins a l’actualitat ha estat secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment va ser director general de Transports i Mobilitat entre els anys 2011 i 2013. En l’àmbit de l’Administració de la Generalitat també va ser cap del Gabinet del Conseller de Política Territorial d’Obres Públiques a la demarcació de Girona (1998-1999) i cap de Relacions Institucionals de Política Territorial i Obres Públiques (1999-2001).
 
Ha exercit d'advocat entre 1997-1998 i entre 2004 i 2010, adscrit al Col·legi d’Advocats de Girona.
 
Isidre Gavín i Valls, secretari d’Infraestructures i Mobilitat
 
Nascut a Barcelona l’any 1963.
 
Enginyer tècnic agrícola per la Universitat de Lleida. Diploma en funció gerencial a les administracions públiques per ESADE; Executive Master in Public Administration per ESADE, Certificat en el programa de Direcció Estratègica i Gestió de la Col·laboració Publicoprivada.
 
Des del febrer de 2011 fins a l’actualitat ha estat director general de Cimalsa, empresa logística de la Generalitat, vicepresident d’ACTE (Asociación de Centros de Transporte de España) i també de l’I.L.I. Logística Internacional, i membre del Consell d’Administració de l’Incasòl, de Ferrocarrils de la Generalitat i d’Aeroports de Catalunya, empreses públiques del Govern de Catalunya encarregades de la planificació, promoció i gestió de sòl públic, de ferrocarrils i d’aeroports respectivament.
 
És el president de la societat TIE, SL (Terminal Intermodal Empordà ) des de febrer del 2011, empresa participada entre Cimalsa i el Port de Barcelona per al desenvolupament de la Terminal Intermodal de Vilamalla. Arran de la política de col·laboració entre Incasòl i Cimalsa impulsada pel Govern, l’any 2013 s’incorpora al Consell de direcció d’Incasòl.
 
En l’àmbit polític, entre els anys 2003 i 2007 va presidir la Diputació de Lleida. Durant els anys 2005 i 2006 va presidir el grup de treball d’economia i innovació d’Arc Llatí (associació que agrupa les administracions locals de segon grau de l’àrea mediterrània europea: França, Espanya i Itàlia, principalment).
 
L’any 1984, amb 21 anys, va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya essent en aquells moments el diputat més jove d’Europa. Durant 4 anys va ser vicepresident de la Comissió de Política Territorial Obres Públiques i Transports i 4 anys més portaveu del grup de Convergència i Unió a la mateixa Comissió.
 
Des de l’any 1999 al 2003 va ser diputat secretari de la mesa del Parlament de Catalunya. Els anys 2003 i 2007 encapçala la llista municipal de CiU a la ciutat de Lleida.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined