Altres acords de Govern

Altres acords de Govern

query_builder   17 juliol 2018 14:42

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

Atorgades les concessions definitives de les emissores de freqüència modulada als ajuntaments de Sant Pol de Mar i la Seu d’Urgell
 
El Govern ha acordat atorgar als ajuntaments de Sant Pol de Mar i la Seu d’Urgell la concessió definitiva per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència de caràcter municipal, la qual restarà substituïda per un règim de gestió directa amb el dret d’utilitzar l’espai radioelèctric corresponent i subjecta al compliment de les previsions contingudes al títol III de la Llei 22/2005, de 29 de desembre.
 
L’acord de Govern resol aquestes concessions, que fins ara restaven en situació de provisionalitat, atenent que correspon al Govern de la Generalitat atorgar aquestes concessions, i que les instal·lacions de les emissores esmentades s'adiuen als respectius projectes aprovats al seu dia, a les especificacions tècniques d'aplicació, han superat la inspecció preceptiva i han obtingut de l’administració competent l’autorització de la posada en servei.
 
Autoritzada  la licitació per a la contractació del servei de difusió de televisió digital i dels serveis de ràdio
 
El Govern ha aprovat avui, a proposta del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, autoritzar el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) a licitar la contractació del servei de difusió de canals de televisió digital i dels serveis de ràdio per un valor estimat de contracte de 42,6 milions d’euros.
 
L’objectiu d’aquest acord és continuar garantint la prestació del servei de difusió audiovisual i dels serveis de ràdio, imprescindibles per al correcte desenvolupament de la difusió dels canals de televisió digital terrestre (TDT) i les emissions de freqüència modulada (FM) de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), així com l’extensió de la difusió d’emissions estatals pública i privades, de l’emissió privada autonòmica i de les emissions locals, i d’altres serveis basats en tecnologies via ràdio per a la Generalitat de Catalunya.
 
Modificada la composició de la Comissió Interdepartamental del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions
 
El Govern ha modificat la composició de la Comissió Interdepartamental del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions de manera que s’incorpora a la Comissió la persona assessora en l’àmbit social de la consellera de la Presidència, que també n’és la vicepresidenta, que abans exercia el titular de l’Oficia del President.  L’acord també especifica amb més claredat les funcions de la Direcció General de Coordinació Interdepartamental i s’inclouen específicament les funcions de coordinació tècnica i de suport administratiu. Aquest canvi respon  a la necessitat de donar suport i aportar una perspectiva transversal a l’aplicació del Pla integral.
 
El Govern, en la línia de la Unió Europa, va aprovar l’any 2010 el Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, la concreció d’una estratègia política que entén la salut mental com un repte global i transversal que no només busca produir millores en les condicions de vida de les persones amb trastorn mental, sinó també en el conjunt de la societat.
 
Modificat el Decret de l’Estatut de l’Agència Catalana de Protecció de Dades per adaptar la regulació continguda a la normativa europea
 
El Govern ha aprovat avui modificar el Decret 48/2003, de 20 de febrer, d’aprovació de l’Estatut de l’Agència Catalana de Protecció de Dades, per adaptar la regulació continguda a la normativa europea, el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016. Així, es deroguen els articles 15.1.a), 16.c) i 19 de l’Estatut de l’Agència per ajustar les funcions de la direcció i l’estructura de l’entitat a l’eliminació de l’obligació general de notificar els fitxers a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per inscriure’ls al Registre de Protecció de Dades de Catalunya.
 
D’acord amb l’aplicació del Reglament general de protecció de dades, des del dia 23 de maig de 2018, els sistemes de notificació de fitxers de titularitat pública i privada han deixat de ser operatius. L'obligació de notificar fitxers s’ha  substituït a partir del 25 de maig de 2018 per l’elaboració d’un registre d’activitats de tractament que han d'integrar la informació que estableix l’article 30 del Reglament general de protecció de dades.
 
 
Aprovada la declaració d’ocupació urgent de béns afectats per dos projectes als municipis del Prat de Llobregat i Vilamalla
 
El Govern ha aprovat la declaració d’ocupació urgent dels béns i drets afectats pel projecte d’urbanització del carrer de la platja entre el camí de cal Silet i el canal de Transvasament del Prat de Llobregat. Així mateix, l’Executiu també ha donat llum verd a la declaració d’ocupació urgent dels béns i drets afectats pel projecte d’execució de les obres de drenatge a la zona del cementiri de Vilamalla.
 
El procediment d’urgència en casos d’expropiació forçosa és un procediment excepcional que exigeix l’existència de circumstàncies que justifiquin aquesta excepcionalitat. En aquest sentit l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha justificat aquesta excepcionalitat en raons de seguretat viària que no permeten demorar les obres per tal de reduir les incidències de circulació actualment existents. Per la seva banda l’Ajuntament de Vilamala ha adduït possibles inundacions que ocasionen danys viaris i de seguretat de les persones.
Aprovada la dissolució dels consorcis d’Olot i Torelló
 
El Govern ha acordat la dissolució del Consorci urbanístic per al desenvolupament del sector Mas les Vinyes II, i de l’àmbit, actualment de sòl no urbanitzable, situat entre aquest i la variant de Torelló, anomenat Mas les Vinyes III, del terme municipal de Torelló. Aquest Consorci, integrat per l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Torelló, tenia com a objecte impulsar el desenvolupament d’un total de 39,9 Ha de sòl industrial en dos actuacions diferenciades. L’acord de la liquidació comporta la modificació de l’administració actuant, passant del Consorci a l’Ajuntament de Torelló, però es continua mantenint la col·laboració entre l’Ajuntament i l’INCASÒL per a l’obtenció de sòl industrial al municipi. Actualment, s’està treballant en una primera fase de desenvolupament del sector d’unes 12 ha per l’obtenció de 6,5 ha de parcel·la.
 
El Govern també ha acordat ratificar l’acord de dissolució i liquidació del Consorci per al Desenvolupament Urbanístic de l’Actuació de Sòl Industrial i d’Activitats Econòmiques anomenada La Guardiola, al terme municipal d’Olot. El Consorci, integrat per l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament d’Olot, es va constituir el 14 d’agost de 2006 i ha promogut un sector de 10,62 hectàrees de les quals el 45% s’han destinat a activitats econòmiques, i el 55% restant, a espais lliures, vials i equipaments. Una empresa de logística i una gran superfície s’han instal·lat en tres de les quatre parcel·les resultants. Resta una darrera parcel.la de 3.275 m2 en comercialització.
 
Es mantenen les condicions de l’horari setmanal per al professorat major de 55 anys
 
El Govern ha aprovat l'acord pel qual autoritza mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d’Ensenyament. Concretament, es mantenen les condicions de l’horari setmanal per a professorat major de 55 anys, determinades per acord de Govern el maig de 2016. Això significa que la reducció de dues hores lectives per a aquest col·lectiu no es podrà fer efectiva tampoc el curs 2018-2019 a causa de la situació de pròrroga pressupostària per a l’any 2018. No obstant, la voluntat del Departament d'Ensenyament és complir amb els acords sindicals quan es disposi d'un nou pressupost. Aquesta mesura ja s’ha tractat en el marc de la Mesa Sindical.
 
Així doncs, la situació de pròrroga pressupostària per a l’any 2018 impossibilita l’aplicació de mesures que generin increment de despesa de capítol I de personal docent per al curs vinent respecte de l’efectuada el curs 2017-2018. Per aquest motiu, la reducció de dues hores lectives per al professorat major de 55 anys no es podrà fer efectiva tampoc el curs 2018-2019, ja que comportaria l’assignació de recursos addicionals a les plantilles dels centres educatius i, en conseqüència, un augment significatiu de la despesa pressupostada.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined