Nomenaments

Nomenaments

query_builder   17 juliol 2018 14:43

event_note Nota de premsa

Nomenaments

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
·       Vinyet Panyella i Balcells, comissària dels actes commemoratius dels cent anys del Palau Maricel de Sitges
 
DEPARTAMENT DE LA VICEPRESIDÈNCIA I D’ECONOMIA I HISENDA
 
·       Juli Fernàndez i Olivares, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona
·       Pere Vila i Fulcarà, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona
·       Ramon Farré Roure, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida
·       Òscar Peris i Ródenas, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona
·       Alba Camps Roca, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central
·       Xavier Pallarés i  Povill, delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre
·       Rosa Amorós i Capdevila, delegada territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran
·       Pere Regull i Riba, delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès
 
 
DEPARATMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
·       Judith Gifreu i Font, directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I CONEIXEMENT
·       Lluís Baulenas i Cases, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya
 

 
CURRICULUMS
 
Vinyet Panyella, comissària de la commemoració del Centenari del Palau Maricel de Sitges
 
Nascuda a Sitges l’any 1954.
 
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (1975); llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1977); estudis de doctorat (UB, UPF) i doctorand a la Universitat Rovira i Virgili, sobre el Noucentisme (tesi doctoral en curs).
 
És directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges des del 2011; membre de la  Comissió Nacional de Commemoracions  des del 2012; membre del Consell d’Administració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural des del 2014 i comissària de l’Any Ramon Casas (2016).
 
Gestora cultural, investigadora en humanitats i història cultural, comissària d’exposicions, escriptora. Des dels seus inicis en l’àmbit professional ha combinat tasques professionals d’alta responsabilitat en institucions culturals amb estudis i recerques de caràcter acadèmic, en oberta sinergia. La seva activitat es caracteritza per la capacitat d’interaccionar  entre les humanitats i la gestió.
 
Compta amb una dilatada experiència en responsabilitats de direcció, organització i gestió cultural; en tecnologies de la informació i de la comunicació aplicades a institucions culturals i en  relacions i participació en institucions, entitats i organitzacions internacionals així com en la direcció i comissariat d'exposicions.
 
Experta en literatura, arts i historia cultural moderna i contemporània (Modernisme i Noucentisme especialment). Organitzadora i directora del I Simposi Internacional sobre el Noucentisme (Barcelona i Sitges 2014) (actes en curs d’edició).
 
Ha obtingut premis i guardons per diverses obres de recerca i assaig. Ha publicat una quarantena de llibres (art, literatura, història cultural, biografia, creació literària) i una important quantitat d’articles i treballs d’especialització (catàlegs d’exposicions, obres col·lectives) i de divulgació.
 
Ha estat cap d’Àrea de Recerca i Desenvolupament de la Direcció d’Estudis Parlamentaris, Parlament de Catalunya (2004-2011); directora de la Biblioteca de Catalunya (2000-2004); diputada al Parlament de Catalunya (1996-1999); subdirectora i gerent de la Biblioteca de Catalunya (1989-1996); cap de Documentació, Biblioteca i Arxiu del Parlament de Catalunya (1983-1989) i responsable de l’Arxiu Històric de Sitges (1976-1983).
 
Juli Fernàndez i Olivares, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona
Nascut a Sabadell l’any 1977.
 
Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en màrqueting farmacèutic per l’escola de negocis EADA.
 
Ha estat alcalde de Sabadell entre el juny del 2015 i juliol del 2017. Des d’aleshores i fins a l’actualitat segueix vinculat a la casa de la vila d’aquest municipi com a segon tinent d’alcalde desenvolupant les responsabilitats polítiques, coordinant l’àrea de Cohesió Territorial i com a regidor d'Urbanisme, d’Informació de Base, Tresoreria, Serveis Generals i Compres, Serveis Econòmics i Gestió Tributària.
 
També ha tingut responsabilitats en l’administració de la Generalitat com a director general de l’Agència Catalana de la Joventut entre els anys 2008 i 2011 i de Turisme Juvenil de Catalunya entre el 2007 i el 2008.
 
Amb anterioritat, la seva carrera professional ha estat relacionada amb el sector de la indústria farmacèutica com a cap de compres d’ECOCEUTICS, SL (2013-2014), adjunt a la direcció tècnica de Laboratoris Quimifar, SA (2000-2001) i farmacèutic gerent de diverses farmàcies entre el 2001 i 2007.
 
En la seva trajectòria política ha estat president d’ERC a Sabadell (2011 i 2012) i membre del secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). És soci d’Òmnium.
 
Alba Camps Roca, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central
 
Nascuda a Navàs l’any 1989.
 
Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitat en educació i cultura. Postgrau i màster en Gestió de conflictes i promoció de la convivència, a l’Escola de Seguretat Integral de la UAB. 
 
Ha estat regidora de benestar social, ciutadania, recursos humans i participació ciutadana de l’Ajuntament de Puig-reig des de l’agost del 2015 fins a l’actualitat.
La seva trajectòria professional ha estat vinculada a la participació en diferents projectes a partir de l’elaboració d’investigacions i estudis de caire econòmic, cultural i social com el projecte ARC (projecte educatiu que treballa la convivència, apreciació i la resiliència al centre de Cultura Pràctica de Terrassa), l’estudi Imagina 9Barris de l’Ajuntament de Barcelona o el programa
“Xim i Xesca” adreçat a la lectura pels infants.
 
Ha estat secretària de dona i igualtat de l’executiva d’ERC al Berguedà i tresorera i secretària de dona i igualtat de l’executiva d’ERC a Puig-reig.
 
Pere Vila i Fulcarà, delegat del Govern a Girona
 
Nascut a Girona, l’any 1973.
 
És tècnic especialista en hostaleria i turisme, i actualment cursa el Grau de Dret a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En l’àmbit acadèmic, és director i professor en excedència de l’escola d’hostaleria de l’Alt Empordà des de l’any 1994.
 
La seva carrera professional també ha estat relacionada amb el sector públic. És president de la Diputació de Girona des del 2015 i va ser diputat portaveu adjunt a la Presidència els anys 2011 i 2012.  És alcalde de Llançà des del gener del 2017, càrrec que ja havia ocupat del 2003 al 2015. Entre el 1995 i el 2003 va ser primer tinent d’alcalde i regidor d’Atenció Ciutadana, Turisme i Joventut del mateix ajuntament.
 
Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en la X legislatura (2012-2015). També va ser president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà entre el 2007 i el 2009, i vicepresident primer d’aquesta institució del 2009 al 2011.
 
Ramon Farré Roure, delegat de la Generalitat a Lleida
 
Nascut a Lleida l’any 1954.
 
És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Saragossa. Té estudis de Filosofia i Lletres (Història) per la Universitat de Barcelona.
 
Delegat del Govern a Lleida, des del gener de 2011 fins al novembre 2017, quan va ser cessat en aplicació de l’article 155.
 
En l’àmbit de la docència ha estat catedràtic d’institut d’ensenyament secundari, en l’especialitat de Física i Química; professor d’ensenyament secundari des de l’any 1976 i director de l’institut: 1978 i 1984.
 
Va ser secretari general del Departament d’Ensenyament des de 1999 fins al 2003. Amb anterioritat havia estat delegat territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental 1993-1999 i sub-director general de Planificació Escolar  del 1989 al 1992.  També va ser membre del Consell Escolar de Catalunya els períodes 1989-1999 i 2004-2010.
 
Expert nomenat pel Govern per al Pacte Nacional per l’Educació a Catalunya i autor de diferents ponències sobre educació a Còrdoba (Argentina), Washington, D.C, Mèxic i Colòmbia.
 
Ha publicat Crònica del Sí (Catalunya 2010-2015). Pagès Editors 2015; Quadern Lilat. Digressions de matinada. Pagès Editors. 2010; i Crònica de la llei d’educació de Catalunya. Fundació Jaume Bofill. 2009.

Pere Regull i Riba, delegat del Govern al Penedès
 
Nascut a Vilafranca del Penedès l’any 1960. 
 
És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Monitor Nacional d’Atletisme.
 
És alcalde de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès des del 20 d’abril del 2009, consistori on va ser regidor des del maig del 2003. És diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona des del 2016. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant les dues darreres legislatures. També és president de la Fundació Pro-Penedès, del Patronat del Museu de Vilafranca, de la Fundació Amàlia Soler i de la Fundació Hospital de Vilafranca. És membre dels Castellers de Vilafranca des del 1989, entitat que va presidir des del 1997 fins al 2002
 
Ha treballat de pagès (1979-1980), d'intèrpret de francès assessorant empreses (1981) i de monitor d'atletisme en escoles públiques (1982-1983). Del 1986 al 1992 ha estat secretari-interventor de comptes de l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys i del Jutjat de Pau. Ha estat assessor tècnic del Centre d'Iniciatives Empresarials, i assessor jurídic de la Unió de Pagesos fins l'any 1994. Des del 1992 exerceix la professió d'advocat amb despatx propi a Vilafranca del Penedès. 
 
Rosa Amorós i Capdevila, delegada territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran
 
Nascuda a Isona l’any 1963.
 
És diplomada en magisteri per la Universitat de Barcelona (UB) i postgrau de kinesiologia holística per la Universitat Ramon Llull –Blanquerna. També ha cursat estudis de psicopedagogia a la UOC.
 
Ha estat delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran durant la passada legislatura i actualment és regidora de l’Ajuntament d’Isona.
 
Bona part de la seva carrera professional ha estat lligada a la docència. Funcionaria del cos de mestres de Primària, com a mestra d’educació especial a la ZER del Pallars Jussà. També ha estat Formadora de formadors a l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya (1985-2000). Va dirigir el Programa ocupacional per a estudiants universitaris aturats dins la Unitat de Formació de Formadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (1998-2001).
 
A nivell polític i institucional ha fet de regidora de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà (2011-2015), de consellera del Consell Comarcal del Pallars Jussà, secretària nacional de les dones d’ERC (2012-2015) i coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a l’Alt Pirineu i Aran (2009-2011). Va ser diputada durant la Xa legislatura, durant la qual va ser portaveu de la Comissió d’Igualtat i vicepresidenta de la Comissió de benestar social i família, de la Comissió d’agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural, i portaveu del grup de treball de la Reforma Horària i de l’Intergrup de Població, desenvolupament i salut sexual i reproductiva.
 
És membre d'Òmnium Cultural, de l'Assembla Nacional Catalana i del Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà.
 
Òscar Peris i Ródenas, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona
 
Nascut a Valls el 1974.
 
Ha estat delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona durant la passada legislatura. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya.
 
Abans, va ser tercer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Valls i regidor de Comerç i Turisme, i president de la secció local d'ERC a Valls i Conseller Nacional del partit.
 
És actiu al món casteller i excap de Colla de la Colla Joves Xiquets de Valls. També és president del Club Tennis Valls i soci de l'Assemblea Nacional Catalana i de l'Institut d'Estudis Vallencs i d’Òmnium. 
 
Va ser director comercial en una companyia del sector de les Arts Gràfiques i de la Identificació Automàtica.
 
Xavier Pallarès i Povill, delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre
 
Nascut a Tortosa l’any 1964.
 
És diplomat en Magisteri per la Universitat Rovira i Virgili.
L’última legislatura era el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, càrrec que ocupava des del gener del 2011 i que compaginava amb l’alcaldia d’Arnes (Terra Alta) des del 1995. Abans, va ser diputat al Parlament de Catalunya, des del 2006 i fins al gener del 2011, quan va ser nomenat delegat territorial. Durant el període 1999 fins al 2006, va ser president del Consell Comarcal de la Terra Alta, on havia estat conseller comarcal des del 1995.
 
De l’any 1989 fins al 1992, va ser mestre de català, castellà i anglès al Col·legi Sant Lluc i Santa Eulàlia d’Hospitalet de Llobregat. Els set anys següents, del 1992 al 1999, va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat a les oficines d’Horta de Sant Joan, Arnes, Bot i Gandesa d’una entitat bancària.
 
Durant aquests anys dedicat a la política institucional, també ha estat president del Consorci d’Iniciatives de la Terra Alta; president del Consell Rector de la DO de l’oli Terra Alta; president del Consorci de Museïtzació dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE); membre del Consell Rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE); president del Consorci de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE); membre de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre i conseller nacional de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
 
Judith Gifreu i Font, directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya
 
Nascuda a Figueres l’any 1969.
 
Doctora en Dret i professora titular de Dret administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2002. Ha realitzat estades de recerca en diverses universitats estrangeres, entre les quals: UCL-Universitat de Londres, Institut de Federalisme de la Universitat de Fribourg, Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Pàdua i Universitat de Califòrnia-Berkeley.
 
Directora de la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals de la UAB. Presidenta de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries (2016-2018). És investigadora del Centre d’Estudis de Dret Ambiental (CEDAT) de la URV i membre del grup de Recerca “Territori, Ciutadania i Sostenibilitat”. Vocal de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Comissió Sectorial d’Ordenació de la Taula de Turisme i del Jurat d’Expropiació de Catalunya.
 
És representant permanent de l’Associació Espanyola de Dret Urbanístic en l’Associació Internacional de Dret Urbanístic (AIDRU). També forma part dels consells assessors de revistes especialitzades en dret públic, com la Revista Catalana de Dret Públic, Práctica Urbanística, la Revista Catalana de Dret Ambiental i la Revista de Derecho Urbanístico y Medio Ambiente.
 
Ha estat directora acadèmica de jornades, cursos, diplomatures de postgrau i màsters  en gestió i dret local  i també imparteix conferències en institucions i organismes públics nacionals i internacionals. És autora de nombroses publicacions, especialment en matèria de dret urbanístic, habitatge i organització i competències locals. Membre del Comitè Executiu de Red Localis de la Universitat de Vigo, de l’Associació Espanyola de Professors de Dret Administratiu (AEPDA), del Grup Internacional d’Experts i Investigadors Pro Iure et Cultura i del Centre d’Estudis i de Recerca Dones i Drets de la UAB.
 
 
 
 
 
Lluis Baulenas i Cases, nou secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC)
 
Nascut a Caldes de Montbui l’any 1963
 
És llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic de matemàtiques d’ensenyament secundari. També és diplomat en Funció Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE i ha participat en el programa Estratègies d’Innovació i Lideratge per a la Gestió Pública a IESE.
 
Des del 2017 exercia de secretari general del Departament d’Ensenyament. Abans, el 2016, va ser nomenat director general de Centres Públics.
 
Del 2011 al 2016 va ser director dels serveis territorials d’Ensenyament. També ha exercit diferents càrrecs en l’àmbit educatiu. Així, entre 2004 i 2011 va ser inspector d’educació; entre 1992 i 2004 va dirigir l’Institut Ramon Casas i Carbó i, anteriorment, va exercir com a professor de matemàtiques en dos centres educatius de Vic.
 
Ha participat des del 2005 en el projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius; dinamitzador de xarxes de centres amb pla d’autonomia; ponent en programes de formació inicial per a l’exercici de la funció directiva; i formador de seminaris de suport a la gestió de centres de secundària, en gestió econòmica, acadèmica i administrativa i en planificació estratègica com a model de gestió dels centres educatius.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined