Govern

El Govern crea el Programa per al desenvolupament de projectes culturals d'àmbit internacional

La iniciativa forma part d'un dels objectius estratègics de l'Executiu com és la internacionalització de la cultura catalana com a eix vertebrador del país

query_builder   31 juliol 2018 15:30

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa per al desenvolupament de projectes culturals d'àmbit internacional

La iniciativa forma part d'un dels objectius estratègics de l'Executiu com és la internacionalització de la cultura catalana com a eix vertebrador del país


El Govern ha aprovat la creació del Programa per al desenvolupament de projectes culturals d’àmbit internacional del Departament de Cultura, iniciativa que forma part d’un dels objectius estratègics de l’Executiu com és la internacionalització de la cultura catalana en tant que eix vertebrador del país.
 
El Govern considera prioritari reconèixer el paper central que duu a terme la cultura com a element de cohesió social, com a vehicle de progrés i com a motor de canvi. Per això, el Govern vol que la cultura aconsegueixi un estatus que s’aproximi al que tenen altres parcel·les, com la sanitat, l’ensenyament o la promoció econòmica. Per això, es vol fer valer la cultura catalana en l’àmbit internacional i atreure l’interès del món, no només cap a les empreses culturals catalanes i el teixit associatiu, sinó també envers els valors i la riquesa patrimonial del país.
 
Per afrontar aquests nous reptes i donar una resposta més eficaç i eficient als requeriments en aquesta matèria, el Govern considera necessari reforçar el model organitzatiu del Departament de Cultura en l’àmbit internacional amb l’impuls d’un programa específic que permeti la generació de sinergies i un millor aprofitament dels recursos ja existents.
 
El Departament de Cultura disposa d’instruments eficaços amb vocació internacional, com són l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull (IRL). Aquest nou plantejament organitzatiu pretén aprofundir en l’especialització de determinades tendències de gestió internacional de polítiques culturals, en la transversalitat de l’aproximació al fet cultural i en la coordinació de l’acció d’internacionalització d’aquests ens ja existents amb la resta d’òrgans competents de la Generalitat.
 
El nou instrument dirigirà i supervisarà la participació del Departament de Cultura en l’elaboració de polítiques culturals europees en el si del Consell d’Europa, la Comissió Europea i el Comitè de les Regions, i permetrà relacionar-se amb les altres institucions europees i internacionals pel que fa a l’àmbit cultural, en coordinació permanent amb els òrgans competents de la Generalitat de Catalunya.
 
També fomentarà l’intercanvi cultural internacional com a factor enriquidor de la creativitat i el desenvolupament cultural i com a transmissió a l’exterior de la riquesa cultural de la societat catalana, i contribuirà a construir confiança internacional i a enfortir lligams a través de la cultura, les arts i els valors de la societat.
 
El programa promocionarà internacionalment la diversitat cultural catalana i la seva contribució a la tolerància, com un dels actius més preuats en un món globalitzat
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined