• Puigneró ha anunciat que el Departament ja treballa en l’elaboració d’un nou marc de drets i deures digitals que es dissenyarà de forma oberta i col·laborativa
Jordi Puigneró
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat aquesta tarda que el Govern de la Generalitat de Catalunya promourà la creació d’un marc normatiu sobre drets i deures digitals “per tal que els drets digitals dels ciutadans i les seves empreses estiguin garantits” i que “no es puguin repetir mai més episodis com els que es van viure les setmanes prèvies a l’1 d’octubre”, quan es van dur a terme tancament de webs, escorcolls i detencions.
 
Així, el conseller ha avançat que “el Govern crearà un grup de treball obert a institucions, professionals, experts i societat civil” per tal de “dissenyar una carta de drets i deures de ciutadans i empreses a Internet i poder-la presentar l’any 2019”.
 
El conseller ha recordat que, durant la tardor de l’any passat, Catalunya va ser objecte d’una ofensiva policial i judicial que va incloure el tancament de més de 250 pàgines web i d’aplicacions, el bloqueig d’accés a pàgines per part d’operadores de telecomunicacions, escorcolls, detencions, citacions a personal tècnic i processos judicials encara avui oberts en l’àmbit digital.
 
Puigneró ha assegurat que l’ofensiva de l’Estat en l’àmbit digital va afectar de manera directa a institucions del Govern, empreses i entitats privades, treballadors públics i privats i a la ciutadania en general i que ha vulnerat drets i deures fonamentals.
 
Segons el conseller, “les TIC han estat i són motor de democratització, de llibertat i d’expressió ciutadana”. “L’èxit de l’1 d’octubre té el nom de milers i milers de webs, servidors i activistes digitals que es van organitzar de manera distribuïda, coordinada i col·lectiva, seguint les lleis d’Internet”, ha conclòs.
 
El  conseller ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la quarta jornada #èTIC organitzada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública aquesta tarda a l’Ateneu barcelonès i que enguany ha debatut l’Estat de Setge Digital. La jornada ha comptat amb la participació de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, dels advocats Jaume Alonso Cuevillas, Ruth Sala i Nacho Amadoz, i del periodista Quico Sallés.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 61