pesca

El Govern concedeix els guardons en reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català 2018

Són unes distincions que s'atorguen des del 1985 per recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin destacat en el sector

query_builder   9 octubre 2018 15:15

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix els guardons en reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català 2018

Són unes distincions que s'atorguen des del 1985 per recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin destacat en el sector

El Consell Executiu ha aprovat avui el Decret de concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català per a l'any 2018. Els guardons Medalla de la Pesca catalana i Placa de la Pesca catalana es  van crear l’any 1985 amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.
 
Es concedeix la Medalla de la Pesca catalana per a l’any 2018 a: 
 
Sr. Salvador Manera González
Per la lluita diària per la recuperació d’arts de pesca perduts per evitar la pesca fantasma i també la diversificació de la seva activitat laboral cap a la divulgació i sensibilització de la ciutadania en relació a l’afectació dels plàstics al medi ambient, i la seva col·laboració des de fa anys en la recerca amb organismes de reconegut prestigi com l’Institut de Ciències del Mar en la lluita per la conservació de l’entorn marí.
 
Sr. Rafa Zafra Rodríguez
Per la seva implicació en la pesca catalana, potenciant el producte fresc i les espècies de peix de poc valor comercial, i la seva difusió. Per a ell és molt important la traçabilitat, tenint al seu restaurant el peix amb l’etiqueta original de llotja, i per la seva relació amb els pescadors, interès de les arts de pesca, de l’estacionalitat de les espècies, d’allò que preocupa el sector i del que pot fer ell per transmetre aquesta professió tan dura i a vegades tan poc reconeguda i valorada.
 
Sr. Josep Ramon Castells Gestí (Aqüicultor. A títol pòstum)
Per la seva destacada trajectòria com a aqüicultor del musclo i l’ostra rissada en la badia del Fangar del Delta de l’Ebre. El 2007 va impulsar, conjuntament amb la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, la constitució de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL) de la qual fou el primer president durant el període 2007-2014. Impulsor de les depuradores Marisc Català, SL i Nova Devimar, SL i partícip del reconeixement el 2012 de la “Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre” com a agrupació de defensa sanitària, una de les primeres ADS que es van reconèixer a l’Estat espanyol.
 
 
La Placa de la Pesca catalana per a l’any 2018 es concedeix a:
 
Al col·lectiu de dones titulars de les secretaries de les confraries de pescadors
 
A les secretaries de les confraries de pescadors els correspon la direcció i la coordinació general tècnica i administrativa dels òrgans, els serveis i les dependències de la confraria. En un món molt masculinitzat com és de la pesca professional la presència de les dones en les secretaries de les confraries s’ha incrementat en els darrers temps. De les 36 confraries i federacions de pescadors actualment les dones ocupen el 33% dels càrrecs. El seu treball i la seva dedicació a les confraries de pescadors empodera i visibilitza el paper de les dones en la gestió de les confraries de pescadors.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined