event_note Nota de premsa

La cuina catalana entra a Harvard

Moment de la roda de premsa
Moment de la roda de premsa
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha presidit aquesta tarda la roda de premsa de presentació d’un nou projecte entre la Universitat de Harvard i la Fundació Alícia: Curs de Ciència i Cuina.
 
A partir del 7 de setembre, la gastronomia catalana estarà en el punt de mira dels millors científics de Harvard, que explicaran la ciència de les elaboracions culinàries de sis cuiners catalans, de l’asturià José Ramón Andrés (restaurant Jaleo de Washington), i de cinc xefs nord-americans. Els cuiners catalans que participaran en aquest projecte són Ferran Adrià (El Bulli), Nando Jubany (Can Jubany), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Enric Rovira (Xocolates Enric Rovira), Carme Ruscalleda (Sant Pau) i Carles Tejedor (Via Veneto).
 
Segons el conseller aquest acord “és increïble, un somni que marca el present i el futur de la cuina catalana i espanyola”. El conseller ha explicat que no és casualitat arribar fins aquí perquè hi ha tota una feina al darrera. Llena ha manifestat que estava encantat de ser testimoni d’excepció d’aquest acord. “Avui és un dia històric per la cuina catalana” afirmat Llena. 
 
El Curs de Ciència i Cuina es divideix en dos parts. Per una banda, els dilluns es farà un curs general gratuït on hi haurà una explicació científica, una demostració culinària i s’acabarà amb una discussió de com unir ciència i cuina. Aquesta part del curs serà accessible per Internet i a tothom que ho desitgi. D’altra banda, hi haurà un curs destinat només als estudiants universitaris de Harvard.
 
Llena, també ha aprofitat la roda de premsa per destacar que el Govern català “està orgullós” d’aquest acord i que “estarà al costat dels cuiners en tot allò que sigui necessari”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que els cuiners catalans són “els nostres ambaixadors” i que mai fins ara “havíem tingut un ventall de prescriptors dels productes catalans i la nostra cuina amb aquest nivell d’influència internacional”.
 
Des del DAR, ja s’ha acostat els prescriptors catalans  amb el que està considerada com la principal universitat d’arts culinàries del món: l’Institut Culinari d’Amèrica. És l’autoritat culinària de referència dels Estats Units, font de consulta i generadora de tendències. Així ho demostra el fet que cada mes reben més de 2 milions de visites al seu espai web, per a consultes gastronòmiques de professionals amb poder de decisió.
 
Paral·lelament, es disposa de la Beca Internacional Ferran Adrià que permetrà a qualsevol jove d’arreu del món conèixer la nostra gastronomia i els seus excel·lents ambaixadors. “Estem formant als cuiners del futur, acostant-los al màxim a la nostra cuina i arts gastronòmiques. Ens estem preparant per seguir liderant el panorama gastronòmic en els pròxims anys”.
 
 
22 de març de 2010
 
1
Fitxers adjunts