Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   20 novembre 2018 15:08

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
El Govern destinarà més de 7 milions d’euros a les residències penitenciàries per a presos que arriben al final de la condemna en semillibertat
 
El Govern ha acordat destinar, a través del Departament de Justícia, 7.049.143 euros a la xarxa de residències penitenciàries perquè els presos en tercer grau amb millor evolució acabin la condemna en un entorn al més semblant com sigui possible al de la vida en llibertat. La recuperació progressiva del contacte amb la societat millora els índexs de reinserció i disminueix el risc de tornar a delinquir.
 
L’acord aprovat avui per l’Executiu català preveu partides pressupostàries per als propers tres anys per a la gestió d’aquesta xarxa de pisos que, des de l’estiu passat, ha ampliat el seu abast en el territori, amb nous habitatges a l’Alt Empordà, el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Baix Penedès, i ha augmentat un 33% els recursos que s’hi destinen.  
 
En total, Catalunya compta amb 14 residències d’aquest tipus, que estan situades en habitatges ordinaris, sense cap distinció externa i sense funcionaris de presons. Dels pisos, se’n fan càrrec les entitats del tercer sector, amb personal que hi passa la nit i que, durant el dia, dona suport als interns perquè es formin, busquin feina, treballin i utilitzin els recursos socials i de salut públics. D’aquesta manera, els reclusos recuperen a poc a poc l’autonomia i poden refer la seva vida professional i les relacions socials i familiars, amb l’acompanyament dels serveis penitenciaris.
 
Alguns d’aquests pisos estan pensats per a col·lectius que tenen necessitats específiques, com ara per a dones amb fills, o per a interns que requereixen un acompanyament més intensiu per a la recerca de feina o el manteniment en l’abstinència d’alcohol o drogues. S’anomenen “unitats dependents” perquè són extensions que depenen dels centres penitenciaris oberts, unes presons més permeables, pensades perquè els interns només hi vagin a dormir i a continuar en seguiment durant el tram final de la condemna.  La xarxa de pisos dels serveis penitenciaris ja té una capacitat de 200 places de pernoctació i un centenar més per a seguiments. És l’equivalent a dos de cada deu presos en tercer grau. Actualment, 1.638 persones compleixen condemna en tercer grau.
 
El risc de tornar a delinquir disminueix en el cas dels interns que acaben la condemna en contacte amb la societat. Segons el darrer estudi sobre reincidència a Catalunya, només reincideixen dos de cada deu dels interns que acaben la pena en contacte amb l’exterior. En canvi, el mateix estudi situa la taxa general de reincidència en tres de cada deu. 
 
Col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida per al desplegament de la xarxa de fibra òptica
 
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat durant el Consell Executiu d’avui un Informe sobre la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida per al desplegament de la xarxa de fibra òptica de titularitat pública en aquesta demarcació. El projecte contempla desplegar 1.438 km de cable de fibra òptica per arribar a tenir connectats 231 municipis i 178 polígons industrials. Aquest projecte de col·laboració entre la Generalitat i la Diputació s’emmarca en la voluntat del Departament per tenir totes les capitals de comarca connectades amb xarxa neutra pública l’any 2020 i la totalitat dels municipis de més de 50 habitants l’any 2023.
 
Autoritzada la renovació de l’equipament per al videomapatge de l’Església de Sant Climent de Taüll
 
El Govern ha autoritzat el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí per tal que destini 165.000 euros a la renovació de l’equipament per al videomapatge de l’església Sant Climent de Taüll i a la renovació de la museografia de l’església Sant Joan de Boí. L’equipament per a la projecció de videomapatge de l’església Sant Climent de Taüll requereix actualment actuacions de renovació a causa de la seva obsolescència. La quantitat que el Consorci destinarà a la seva renovació correspon al romanent de tresoreria que l’entitat va aconseguir en tancar els comptes de l’exercici de 2017.
 
El vídeomapatge permet una reproducció virtual que recrea les pintures originals de l’absis i de tot el presbiteri, actualment conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La projecció de la pintura mural sobre l’absis de Sant Climent de Taüll ofereix un producte cultural d’alta qualitat i especialment atractiu mitjançant el qual el visitant pot observar el programa iconogràfic que decorava l’església quan va ser concebuda. Aquest producte cultural és també un reclam turístic d’alta gamma per dinamitzar la Vall de Boí d’acord amb el nivell que li correspon en tant que Patrimoni Mundial.
 
El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí és una entitat integrada per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, l'Ajuntament de la Vall de Boí i els bisbats d'Urgell i de Lleida. L'objecte del Consorci és dur a terme la restauració, la millora, la conservació i la promoció del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, incidint en el desenvolupament integral i sostenible de l'àmbit turístic i econòmic de la Vall de Boí, i en la investigació i la difusió dels costums i de les formes tradicionals de vida.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined