El Govern aprova la reobertura de les delegacions a Portugal, Balcans, Països Nòrdics i Europa Central i de l'est, i la creació de les delegacions als Països Bàltics i la Mediterrània

El Govern aprova la reobertura de les delegacions a Portugal, Balcans, Països Nòrdics i Europa Central, i la creació de les delegacions als Països Bàltics i la Mediterrània

query_builder   20 novembre 2018 15:33

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reobertura de les delegacions a Portugal, Balcans, Països Nòrdics i Europa Central, i la creació de les delegacions als Països Bàltics i la Mediterrània


 
·       L’Executiu activa així la segona fase del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior
 
El Govern de la Generalitat segueix restablint la xarxa de delegacions a l’exterior. En aquesta línia, avui ha aprovat un decret específic per a cada una de les sis delegacions incloses en la segona fase, la de consolidació, del pla de desplegament previst.
 
Amb la consolidació d’aquesta segona fase el Govern restableix les quatre delegacions pendents de reobertura que van ser tancades en aplicació del 155. Es tracta de la de Portugal, amb seu a Lisboa; la dels Balcans, amb seu a Zagreb; la dels països nòrdics, amb seu a Estocolm i la d’Europa Central, amb seu a Viena.
 
Així mateix, posa en marxa dues noves delegacions de nova creació: la dels Països Bàltics, amb seu a Riga, i la de la Mediterrània, amb seu a Beirut.
 
Cal recordar que el Govern ja va aprovar el passat 26 de juny el decret que ha permès la reobertura de les delegacions a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda, a Itàlia i als Estats Units d’Amèrica, França i a Suïssa, aquestes dues darreres amb delegat nomenat però encara pendents de reobertura.  Totes aquestes delegacions, tancades per l’aplicació de l’article 155, formaven part de la primera fase, d’urgència, del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior.
 
Després de l’aprovació avui del restabliment i creació d’aquestes sis delegacions s’obrirà el procediment per designar els delegats i posar en marxa l’estructura necessària a cadascun dels països. Conclourà així la segona fase de consolidació.
 
Per últim, la tercera fase, d’expansió, preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined