Habitatge

El Govern es dota d'un consell assessor en temes de qualitat i innovació arquitectònica de l'habitatge

query_builder   23 març 2010 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern es dota d'un consell assessor en temes de qualitat i innovació arquitectònica de l'habitatge

 
 
  • La creació d’aquest òrgan es troba inclosa al Pacte nacional per a l’habitatge i a la Llei del dret a l’habitatge
  • El Consell el formaran representants de la Generalitat, els col·legis professionals i les associacions professionals, empresarials de la construcció i representants del món local
 
El Govern ha aprovat avui la creació del Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l’Habitatge com a òrgan consultiu d’assessorament en temes de qualitat arquitectònica dels habitatges i dels diversos elements materials que el componen.
 
La creació del Consell és una de les exigències del Pacte nacional per a l’habitatge i de la Llei del dret a l’habitatge, que disposa que la qualitat, la sostenibilitat i la innovació de l’habitatge formen part del conjunt de característiques i prestacions que un habitatge ha de tenir per complir eficientment la seva funció social. La qualitat, la sostenibilitat i la innovació són les tres característiques que s’han d’adaptar als estàndards de seguretat i confort adequats en cada moment.
 
El Consell estarà format per l’Administració de la Generalitat, els col·legis professionals i les associacions professionals i empresarials relacionades amb la construcció d’habitatges, i representants del món local.
 
La Generalitat, els ajuntaments i les entitats que raonin la necessitat de la consulta podran efectuar una sol·licitud d’informe en aquest consell en relació amb qüestions relatives a la qualitat, sostenibilitat, salubritat i innovació en matèria d’habitatge. El Consell funciona a través d’un ple i d’una comissió permanent, que executarà les seves ordres. També es podran crear grups de treball per elaborar informes específics i citar experts en la matèria a tractar en la sessió del ple.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined