Fundacions

El Govern aprova el Projecte de llei del Protectorat de fundacions i associacions d'utilitat pública

query_builder   23 març 2010 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Projecte de llei del Protectorat de fundacions i associacions d'utilitat pública

 
 
  • S’estableixen mecanismes de supervisió per garantir el compliment de la voluntat fundacional i el bon ús dels recursos públics
  • També s’incorporen mesures de transparència, com l’obligatorietat d’informar de l’acumulació de càrrecs en els òrgans de govern d’entitats vinculades
 
El Govern ha aprovat el Projecte de llei del Protectorat de fundacions i associacions d’utilitat pública. El nou text integra les funcions del Protectorat, l’òrgan de l’administració encarregat de donar suport i assessorament a les fundacions i de desenvolupar funcions de registre i de supervisió.
 
Així, la nova llei regularà els instruments de control del Protectorat, que ha de garantir tant el compliment de la voluntat fundacional i les disposicions legals i estatutàries, com el bon ús dels recursos que sovint s’hi destinen mitjançant els ajuts i les subvencions públiques, així com les donacions o les aportacions periòdiques dels ciutadans.
 
El nou text incorpora mesures per potenciar la transparència d’aquestes entitats, com ara la d’informar de l’acumulació de càrrecs en els seus òrgans de govern o el foment de l’elaboració de balanços socials perquè la ciutadania pugui saber si s’estan complint les finalitats fundacionals.
 
D’altra banda, i atès que la Generalitat té la competència per declarar la utilitat pública d’aquelles associacions que compleixin els requisits per gaudir d’aquest règim, el nou text introdueix una nova funció del Protectorat, de manera que farà les funcions de supervisió, suport, dipòsit de comptes i seguiment.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined