Places tècnic penitenciari

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública de 470 places de tècnics penitenciaris

query_builder   23 març 2010 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'oferta d'ocupació pública de 470 places de tècnics penitenciaris

   
  • Amb aquestes places s’augmentarà el nombre de treballadors als centres i es reduirà la interinitat del personal que ja hi presta serveis
  • La convocatòria també servirà per cobrir els nous llocs de treball de futurs centres penitenciaris, com el de Puig de les Basses, a Figueres
 
El Govern ha aprovat avui una oferta d’ocupació pública de 470 places per al cos tècnic d’especialistes en serveis penitenciaris per a l’any 2010. Aquestes places es destinaran a augmentar la plantilla dels centres penitenciaris i a reduir el grau d’interinitat del personal, per tal d’aportar l’estabilitat necessària per al bon desenvolupament del servei.
 
En la convocatòria s’hi inclouran 85 places perquè sigui proveïdes mitjançant promoció interna. La resta seran cobertes mitjançant la futura convocatòria d’un procés selectiu.
 
La convocatòria també servirà per dotar dels efectius necessaris el nou centre penitenciari Puig de les Basses a Figueres i altres centres que es crearan en el futur. En total, unes 200 places es destinaran a cobrir aquests nous llocs de treball, que s’encarreguen de garantir la seguretat, el bon ordre i la convivència ordenada del centre penitenciari, així com de dur a terme les activitats que calgui per garantir els drets de les persones internes.
 
El Govern ja va aprovar, en les dues convocatòries públiques anteriors, la creació de més de 800 places d’aquest mateix cos, en el marc de la posada en funcionament dels nous centres penitenciaris Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Joves, al terme municipal de la Roca del Vallès (Vallès Oriental), i Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). 
 
L’ampliació de la plantilla de tècnics penitenciaris s’emmarca en les previsions d’increment dels recursos humans del Pla d’Execució Penal de Catalunya, que té, entre els seus objectius, dotar de noves places el sistema penitenciari català. En concret, el Pla inclou la construcció de set centres penitenciaris i cinc centres oberts i el tancament de nou centres i seccions obertes.
 
Actualment ja s’han posat en marxa el CP Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) i el CP Joves (la Roca del Vallès) i ha deixat de funcionar com a centre penitenciari de règim ordinari la presó de Trinitat de Barcelona. El CP Puig de les Basses a Figueres (Alt Empordà) i el CP Mas d’Enric al Catllar (Tarragonès) estan en fase de construcció.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined