El Departament de Salut, determinat a reduir la sobrecàrrega als professionals

Salut destinarà gairebé 100 milions d'euros per l'Atenció Primària i per millorar les condicions als professionals

query_builder   28 novembre 2018 20:48

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut, determinat a reduir la sobrecàrrega als professionals

Salut destinarà gairebé 100 milions d'euros per l'Atenció Primària i per millorar les condicions als professionals

  • La secretària general de Salut, Laura Pelay, ha remarcat que “totes les parts tenim un objectiu comú: treballar per la millora del nostre sistema públic de salut i, en concret, de l’atenció primària”
Adrià Comella, Laura Pelay i Josep Maria Argimon durant la roda de premsa

El Departament de Salut, de la mà de l'equip de la consellera Vergés, ha anunciat en roda de premsa aquesta tarda que destinarà prop de 100 milions d’euros per donar resposta a les necessitats manifestades per l’àmbit de l’atenció primària a Catalunya. La secretària general de Salut, Laura Pelay, ha emmarcat el global d’aquesta inversió en l’objectiu, compartit per les dues parts negociants aquests dies en l’actual context de vaga, de treballar per un objectiu comú: “La millora del nostre sistema públic de salut i, en concret, de l’atenció primària”.

En aquest sentit, Pelay ha remarcat que “som al camí del diàleg, tot aprenent els límits d’ambdues parts i apropant postures”, tot subratllant que des del principi “hem actuat amb empatia i amb mà estesa, compromesos a trobar solucions a curt, mitjà i llarg termini”.
 
Aquestes solucions han estat desgranades pel director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella. Aquesta injecció que frega els 100 milions d’euros s’estructura de la següent manera:
 
  • 36 milions d’euros per disminuir la sobrecàrrega que suporten els professionals mèdics. Concretament, 14 per a la contractació de 201 professionals i 22 més -el doble que fins ara- per a cobrir baixes i vacances, entre d’altres, dels professionals. 
  • 48 milions d’euros en concepte d’incentius per acompliment d’objectius.
  • 8 milions d’euros en concepte de reconeixement de la carrera professional i per a millorar la retribució dels serveis de guàrdia d’urgències.
  • 4 milions d’euros per facilitar l’autoorganització dels Equips d’Atenció Primària, tot disposant d’un contracte programa propi; desburocratitzar la feina a la consulta i augmentar la capacitat de resolució en l’àmbit de la primària.
  • El Pla Integral d’urgències de Catalunya (PIUC) dotarà enguany, per primera vegada, d’una partida de 3,2 milions d’euros per la primària.
 
El director del CatSalut ha subratllat que tot plegat no és “només una qüestió de suma de diners, sinó de posar-los a disposició dels professionals per a què puguin fer la seva feina amb més eficiència”. “És una qüestió d’organitzar la inversió per apoderar, prestigiar, fer més fàcil i més clínic el treball dels metges i metgesses”, ha dit.
Per la seva banda, el director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha explicat que, en aquest moment, els posicionaments estan cada cop més propers: “Les converses són obertes, molt fructíferes. Les negociacions continuen i continuaran”.
 
En aquest sentit, Argimon ha avançat que, demà, el Consell d’Administració de l’ICS aprovarà que professionals que vulguin assumir entre un 10 i un 15% més del que es considera càrrega ideal de treball puguin fer-ho i se’ls retribueixi.

1  

Imatges

Fotografia de la roda de premsa.

Fotografia de la roda de premsa. 3039

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined