Govern

Altres acords

query_builder   4 desembre 2018 15:35

event_note Nota de premsa

Altres acords

El Govern destina un milió d’euros a ajuts perquè els ens locals promoguin accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic
 
El Govern ha aprovat una despesa pluriennal a càrrec dels pressupostos futurs del Departament de Territori i Sostenibilitat per atendre la convocatòria de subvencions a ens locals per desenvolupar actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic durant el període 2019-2020. L’import total és d’un milió d’euros, la meitat del qual es destinarà a la convocatòria del 2019 i, l’altra meitat, a la del 2020.
 
Des del 2008, el Govern ha atorgat subvencions per un valor de més de 3,2 milions d’euros a ens locals per incloure en la seva planificació i en les seves inversions el vector del canvi climàtic per contribuir, així, a la reducció de les emissions que provoquen l’escalfament global. En general, les actuacions subvencionables han inclòs l’adquisició de vehicles de baixes emissions (elèctrics, d’hidrogen, i biogàs EURO V o superior), l’adquisició de bicicletes, les instal·lacions de producció d’electricitat renovable per recarregar vehicles elèctrics i instal·lacions d’energia geotèrmica. Totes elles, vinculades a la mitigació del canvi climàtic.
 
La convocatòria de 2019-2020 inclourà també, per primera vegada, accions d’adaptació, com ara la millora de l’eficiència a les xarxes municipals d’abastament aigua, l’elaboració de plans d’emergència davant de sequeres (per a municipis de menys de 20.000 habitants, on no és obligatori tenir aquests plans), l’aprofitament de recursos hídrics no convencionals o l’esmorteïment de l’efecte d’illa de calor urbana.
 
 
El Govern aprova la seva sortida de la Fundació Creafutur
 
El Govern ha aprovat la desvinculació de la Generalitat de Catalunya de la Fundació Creafutur, a causa d’un progressiu canvi en l’orientació de l’activitat d’aquesta entitat. Així, davant l’evolució del model de negoci de Creafutur, els membres del Patronat de la Fundació han considerat que el pla de futur presenta moltes més sinergies amb la Fundació Creapolis, vinculada a ESADE.
 
Creada el 2006 per la Fundació Esade i la Generalitat, Creafutur té per objectiu identificar oportunitats d’activitat innovadores que generin un impacte social i mediambiental, amb la finalitat de convertir-se en punt de trobada entre els sectors públic i privat.
 
Així, l’acord d’avui preveu la sortida de l’administració catalana de la Fundació, ratificant la modificació dels estatuts i el text refós aprovats pel Patronat de Creafutur en la sessió de 19 de desembre de 2017. El Govern també ha acordat aportar 74.500 euros corresponents a l’aportació de l’any 2018. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined