El conseller Puigneró a la presentació dels 15 anys d'i2CAT

Arrenca l'Any i2CAT: la recerca i la innovació digital com a motor de la transformació de la societat

query_builder   10 desembre 2018 11:50

event_note Nota de premsa

Arrenca l'Any i2CAT: la recerca i la innovació digital com a motor de la transformació de la societat

  • El centre de recerca en Internet i tecnologies digitals avançades celebra 15 anys d’activitat i èxits acostant el seu coneixement a la societat
  • La Fundació endega una iniciativa per al 2019 que articularà diverses jornades en què involucrarà la ciutadania, l’empresa i l’administració pública
El conseller Puigneró a la presentació dels 15 anys d'i2CAT
La Fundació i2CAT ha presentat avui a la seu del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya l’Any i2CAT, la iniciativa amb què el centre de recerca català celebra el seu 15è aniversari. L’Any i2CAT consistirà en un conjunt de jornades al llarg de 2019 que tindran com a objectiu compartir la visió de com la recerca i la innovació són aspectes clau per assolir els reptes de transformació digital del país i de la societat.
 
L’acte de presentació ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de la Fundació i2CAT, Jordi Puigneró, així com del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i vicepresident d’i2CAT, Francesc Torres; el gerent de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), Paco Rodríguez, i el director del CERCA (Centres de Recerca de Catalunya), Lluís Rovira.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Puigneró ha emmarcat els 15 anys d’i2CAT en la voluntat del Govern de situar la innovació com a motor de la nova economia del segle XXI, i en aquest sentit ha destacat el paper cabdal d’aquest centre “que si no existís, hauríem de crear”. El conseller ha agraït a i2CAT la feina feta tots aquests anys, perquè “ha situat Catalunya al mapa de la innovació i la recerca internacional i ha estat pionera en la innovació digital, partner de referència internacional que ha ajudat nombroses empreses a innovar i braç executor del Govern en les polítiques de ciutadania digital, ciberseguretat i tecnologies digitals avançades”.
 
Les sessions que tindran lloc en el marc de l’Any i2CAT volen realçar l’excel·lència assolida per la Fundació durant els seus 15 anys d’activitat i el seu rol com a entitat clau en el camí per aconseguir una Catalunya digital en tots els àmbits, amb una aposta clara per les tecnologies emergents i la implicació dels ciutadans en els processos d’innovació endegats, tant des de l’administració com des del sector privat.
 
Les fites aconseguides per la i2CAT gràcies a la seva activitat internacional i local en l’àmbit de les tecnologies digitals avançades avalen la fundació com a entitat acceleradora de la innovació necessària per millorar l’eficiència, potenciar nous productes i serveis, habilitar nous models de negoci i aportar solucions als reptes de les indústries i de la societat. En el futur de l'era digital, l’aportació d’i2CAT ha estat i serà acompanyar la societat en aquesta transformació.
 
Les jornades

L’Any i2CAT constarà de tres jornades temàtiques. La primera, Present i Futur de la recerca a Catalunya i a Europa, tindrà la generació de coneixement com a pedra angular i se celebrarà durant el mes de febrer. S’abordaran els reptes tecnològics en àmbits com el 5G, l’IoT, les tecnologies immersives, la Ciberseuretat o la Intel·ligència Artificial. S’analitzarà el coneixement disponible a Catalunya, que ens ha de permetre posicionar-nos com a hub digital de referència a escala europea.
 
La segona sessió, que tindrà lloc el mes d’abril, Jornada de Talent i Ciutadania Digital, se centrarà a acostar la recerca i la innovació digital a la ciutadania, i com aquesta pot participar de forma activa en la generació de noves oportunitats de negoci, així com en la definició de la societat del futur.
 
La tercera, Jornada de Transformació Digital, versarà sobre l’impacte en el teixit productiu de la recerca i la innovació en tecnologies digitals. Es tractaran aspectes com la importància d’establir aliances estratègiques publico-privades per a impulsar iniciatives tractores que permetin la creació i acceleració d’una nova economia digital. La data prevista serà al mes de juny.
 
Sobre la Fundació i2CAT
 
La Fundació i2CAT és un centre de recerca i tecnològic sense ànim de lucre que impulsa activitats d’R+D+i en els àmbits d’Internet i les tecnologies digitals avançades. El centre aposta per un nou model d’innovació basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.
 
Les activitats i iniciatives desenvolupades per i2CAT estan centrades en tres objectius: (1) generar coneixement a partir de la participació en projectes de recerca a escala internacional,  ostentant un rol clau en el programa marc de la Unió Europea per a la recerca i la innovació;  (2) impulsar col·laboracions amb les empreses mitjançant l’execució de  projectes d’R+D+i orientades a desenvolupar solucions innovadores que aportin valor afegit al mercat; i (3) liderar iniciatives i projectes d’innovació tractors a nivell local que estiguin alineats amb les polítiques i estratègies TIC de les administracions públiques, com l’estratègia SmartCAT de la Generalitat de Catalunya, impulsada i coordinada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública mitjançant la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

2  

Imatges

El conseller Puigneró a la presentació dels 15 anys d'i2CAT

El conseller Puigneró a la presentació dels 15 anys d'i2CAT 1344

Acte presentació 15 anys d'i2CAT

Acte presentació 15 anys d'i2CAT 1054

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined