Nomenaments

Nomenaments

query_builder   20 desembre 2018 14:53

event_note Nota de premsa

Nomenaments


Cèsar Puig Casañas, director general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya
 
És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i col·legiat del Col·legi d’Advocats de Tarragona des de l’any 1987.
 
Ha estat cap del Servei Territorial de Joventut a Tarragona (1986-1989); cap del Servei Territorial de Defensa i Assessorament Jurídic a Tarragona (1988-1999); cap de la Unitat Territorial a Tarragona del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya (1999-2005); delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona (2000-2004); director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat ( des de juny 2011 al juliol 2015) i secretari general d’Interior (juliol 2015 a octubre 2017).
 
A l’Administració de la Generalitat, també ha estat funcionari del Cos Superior d’Administració de la Generalitat de Catalunya i funcionari del Cos d’Advocats de la Generalitat de Catalunya.
 
En l’àmbit privat ha estat soci i director de l’Oficina de Tarragona del despatx Cuatrecasas, Gonçalves Pereira (2005-2011); soci del despatx d’Advocats Josep Yxart de Moragas de Tarragona (1990-2000); i també ha fet exercici lliure de la professió d’advocat (1987-2000 i 2005-2011).
 
En l’àmbit de la docència, ha estat director de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tarragona (1999-2000); professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, del Departament  de Dret Constitucional (2006-2011); professor de les set edicions celebrades del  Mestratge en Gestió i Dret Local organitzat per l’EAPC, la UAB i la URV (2003-2017); professor de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya (1990-2005); professor de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tarragona (1992-2009); i professor del  Màster d’Accés a l’Advocacia (URV) (2009-2011).
 
 
Maria del Mar Camacho Martí, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació
 
És llicenciada en Filologia Anglesa i Alemanya per la Universitat Rovira i Virgili (1993). Doctora el 2006 per la mateixa universitat. Experta en Tecnologia Educativa.
 
Fins ara, ha estat directora general d'Educació Infantil i Primària del Departament d’Educació.
 
Va treballar fent classes d’anglès i alemany a l’ educació secundària entre els anys 1994 i 2004. El curs 2004-2005 es va incorporar com assessora tècnica docent a la Sub-direcció General de Formació del Professorat i Innovació Educativa des d’on va implementar un programa de formació de Llengües i TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) arreu del territori. Aquest programa va donar lloc a la seva tesi doctoral: Teacher training in ICT-based settings: Design and implementation of an on-line instructional model for English language teachers.  Al llarg d’aquests anys (2005-09) va impartir formació i va elaborar materials docents sempre al voltant de l´ús educatiu de les TIC.
 
Des de 2006 és professora del Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV. Actualment imparteix classes i cursos en diferents programes de màster, doctorat i postgrau relacionats amb la tecnologia educativa.
 
És autora de diverses publicacions sobre les TIC en els processos d’ensenyament i aprenentatge i sobre l’ús en educació del Mobile Learning i les tecnologies emergents com a eines que ens ajuden a transformar, enriquir i ampliar l’experiència de l’aprendre. El 2013 va realitzar una estada com Visiting Scholar a la UNESCO de París, contribuint en el desenvolupament i implementació del Mobile Learning en institucions educatives d’ arreu del món, en especial en iniciatives relacionades amb la formació del professorat. El 2011 va editar la primera publicació en llengua castellana sobre Mobile Learning (Mobile Learning en España, Portugal y América Latina) Des de llavors ha impulsat nombroses iniciatives vinculades a l’ús de les tecnologies mòbils i l’adquisició de competències en el marc de projectes de col·laboració entre centres d’educació primària i secundària i la universitat. Ha dirigit tres tesis doctorals i ha estat la investigadora principal d’un projecte d’implementació de tauletes a l'educació impulsat des de l’INTEF (Ministeri d’ Educació, Madrid) entre els anys 2016 i 2018.
 
Al llarg de la seva carrera ha impartit conferències, i seminaris tant d’àmbit nacional com internacional. Autora de més de 55 publicacions acadèmiques i de divulgació científica, destaca un capítol de llibre sobre Innovació i cultura de canvi per a l’Anuari del Sistema Educatiu de la Fundació Bofill (curs 2015) i dos capítols de llibre recentment publicats per l’ITU (International Telecommunication Union, de Nacions Unides) al voltant del Mobile Learning i l’adquisició de competències en el marc del s. XXI. (2017 i 2018).
 

 
Josep Vallcorba Cot, director general de Currículum i Personalització del Departament d’Educació
 
És llicenciat en Filosofia i Lletres i màster en Supervisió i Avaluació  de Centres Educatius. Mestre de primària i professor de secundària. Ha estat director d’institut, inspector d'educació i inspector en cap adjunt.
 
Del 2004 al 2011 va ser sub-director general al Departament d’Educació i va ser el responsable de dissenyar i aplicar les polítiques d'educació i immigració concretades en el Pla per a la llengua, la interculturalitat i la cohesió social (Pla LIC 2004) amb les aules d'acollida, el projecte plurilingüe,  el projecte de convivència  i els plans educatius d'entorn. Ha treballat com a inspector d’educació i, fins ara, ha estat director general de d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d’Educació.
 
 
Francesc Vilaró Casalinas, secretari general del Departament de Cultura
 
És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals per la Universitat Pompeu Fabra, IDEC. A més ha cursat el programa de Postgrau en Desenvolupament Directiu per Esade i l’EAPC, i el curs sobre la Unió Europea, del Ministeri d’Afers Exteriors i l’EAPC, entre d’altres.
 
És funcionari del cos superior d’administració general de la Generalitat de Catalunya. Ha desenvolupat la part principal de la seva carrera professional com a cap del Servei de Formació i Suport Idiomàtic del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (1988-1997), on, entre d’altres, va coordinar les tasques de normalització lingüística en els sectors de l’arquitectura, l’obra pública i el transport, i també la publicació de diversos diccionaris, com el Diccionari visual de la construcció o el Diccionari de carreteres. Així mateix, va impulsar la recuperació de la llengua catalana en la toponímia i la senyalització viària.
 
També ha estat cap del Servei d’Informació i Documentació del Departament del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2000), on va col·laborar en projectes destacats de sistemes d’informació als ciutadans com per exemple l’Hipermapa de Catalunya; i cap del Gabinet Tècnic, Departament de Territori i Sostenibilitat (2000-2016), des d’on va continuar treballant en la creació de sistemes d’informació al ciutadà en matèries com ara el transport públic o posant en marxa les polítiques de transparència del Departament.

Durant aquest període ha estat patró de la Fundació del Museu Marítim de Barcelona (2011-2016), membre del Comitè Executiu de l’empresa Ports de la Generalitat (2011-2016) o del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (2016- fins ara), entre d’altres.
 
També va ser secretari de la Comissió de Toponímia de Catalunya , des de la qual va coordinar la publicació del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.
 
Actualment, i des del 2016, és  cap del Gabinet Tècnic del Departament de Cultura, des d’on ha col·laborat en projectes d’internacionalització de la cultura catalana com l’Smithsonian FolkLife Festival o el Projecte de la Unió Europea d’Agermanament en matèria d’audiovisual i comunicació, amb el Ministeri de la Cultura i la Comunicació del Marroc, del qual és cap de projecte júnior en representació de la Generalitat de Catalunya.
 
En l’àmbit acadèmic i docent, ha estat professor-consultor de la Universitat Oberta de Catalunya als Estudis de Documentació i Comunicació, on ha impartit l’assignatura Tècniques de gestió i comunicació (2000-2016) i ha publicat manuals per a l’assignatura. També ha impartit diversos cursos i ha publicat articles sobre: internet i administració pública, màrqueting de serveis públics, llengua catalana o toponímia.
 
 
Josep Andreu Clariana, director de la nova ATL pública
 
És enginyer de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Barcelona, i diplomat en Economia i Direcció d’Empresa per IESE.
 
Durant la seva trajectòria professional, ha estat vinculat a la Generalitat en diverses etapes, en càrrecs relacionats amb l’execució de projectes i obres d’infraestructures, i la gestió d’aigua. En aquest sentit, l’últim càrrec que ha ocupat és el de responsable dels Serveis Territorials de Transports de Barcelona, del Departament de Territori i Sostenibilitat, des de juliol de 2018.
 
Abans, des del maig de 2016 va ser director d’explotació de sanejament a Aigües de Barcelona, empresa metropolitana de gestió del cicle integral de l’Aigua, dirigint a nivell estratègic i pressupostari les operacions de gestió, manteniment, conservació i explotació de les 7 estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) i 37 estacions de bombeig d’aigües residuals (EBAR), dins de l’àmbit territorial de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB).
 
Entre gener del 2000 i octubre de 2004 va ser director de l’àrea d’inspecció i control de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquí va desenvolupar tasques de responsable de l’alta inspecció, control de qualitat i quantitat de les aigües superficials, subterrànies i marines de tot Catalunya, així com de la gestió i explotació dels embassaments i estacions depuradores d’aigües residuals de Catalunya i projectes relacionats amb les obres hidràuliques.
 
Prèviament entre setembre de 1989 i maig de 1995, va dirigir el Servei Territorial de Transports de la Demarcació de Barcelona, dins la Direcció General de Transports de la Generalitat de Catalunya, entre maig del 1995 i setembre de 1996 va ser subdirector general de Prevenció, a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat de Catalunya, i entre octubre de 1996 i gener del 2000 va ser sub-director general de Programació i Explotació a la Junta d’Aigües de Catalunya.
 
Així mateix, ha ocupat diversos càrrecs en empreses privades vinculades a obres d’enginyeria i gestió de l’aigua, principalment. Destaca el de director de producció i depuració del sector aigua i sanejament al Grup Agbar, entre octubre del 2004 i octubre de 2005, i el de director tècnic en aquest mateix grup, entre novembre de 2005 i abril de 2008.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined