El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació, que dona més rellevància a la innovació i a la transformació educativa

query_builder   20 desembre 2018 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació, que dona més rellevància a la innovació i a la transformació educativa


 
  • Educació crea dues noves direccions generals: Innovació, Recerca i Cultura Digital; i Currículum i Personalització
 
El Govern ha aprovat el Decret de reestructuració del Departament d’Educació. És una normativa que implica la reorganització d’algunes de les àrees del Departament, amb l’objectiu d’adaptar-les als objectius del Pla de Govern de la XII legislatura, a les demandes actuals en la provisió del servei educatiu i, alhora, a una millor gestió dels recursos interns.
 
És amb aquesta finalitat que el nou decret estableix dues noves direccions generals: Innovació, Recerca i Cultura Digital; i Currículum i Personalització. La reestructuració dona especial rellevància a la transformació educativa, i és per això que es crea la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital.
 
Amb aquesta nova àrea es vol incidir en les polítiques d’innovació pedagògica i transformació educativa, una innovació que ja és present en molts centres educatius i que té per objectiu incrementar les oportunitats dels estudiants per tal que puguin assolir l’èxit educatiu en el marc de les noves competències. La direcció tindrà tres sub-direccions: Transformació Educativa, Innovació i Formació; i Recerca i Cultura Digital.
 
D’altra banda, el Decret determina la nova Direcció General de Currículum i Personalització, que aplega dues direccions generals existents en l’anterior estructura com eren la d’Educació Infantil i Primària, i la d’ESO i Batxillerat. La Direcció General tindrà les competències d’ordenació curricular d’aquestes etapes educatives, per tal de garantir un sistema educatiu inclusiu que faciliti l’èxit educatiu i la personalització dels aprenentatges per a tots els alumnes. Alhora, la nova Direcció avaluarà les estratègies metodològiques, curriculars i organitzatives amb la finalitat de fer-ho possible.
 
Totes aquestes reestructuracions fixades en el Decret no suposen incrementar els alts càrrecs del Departament d’Educació, que es mantenen en la mateixa xifra que amb l’anterior estructura.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined