El Govern pren diversos acords econòmics per a l'inici de l'ATL pública

El Govern pren diversos acords econòmics per a l'inici de l'ATL pública

query_builder   20 desembre 2018 15:01

event_note Nota de premsa

El Govern pren diversos acords econòmics per a l'inici de l'ATL pública


 
  • El Govern ha aprovat avui tres acords en relació amb la nova empresa pública que començarà a funcionar l’1 de gener de 2019
 
  • Els acords fixen l’adscripció dels passius a la nova ATL pública i els recursos per liquidar el contracte i garantir l’activitat inicial de l’empresa
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha pres diversos acords per garantir el finançament inicial de la nova ATL pública, l’empresa adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat que a partir de l’1 de gener de 2019 gestionarà la xarxa en alta del sistema Ter-Llobregat, que dona servei a més de 140 municipis i 5 milions de persones en l’àmbit de la Regió Metropolitana de  Barcelona.
 
El Govern ha aprovat avui tres acords que donen així forma al nou ens, seguint amb allò establert en el Decret Llei 4/2018, de 17 de juliol, pel qual s'assumeix la gestió directa del servei d'abastament d'aigua a poblacions per mitjà de les instal·lacions de la xarxa d'abastament Ter-Llobregat de titularitat de la Generalitat i es crea l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat.
 
Retorn del passiu
 
El primer dels tres acords de Govern ha servit per fixar l’adscripció dels passius assumits per la Generalitat de Catalunya l’any 2012, xifrats en prop de 387 milions d’euros. La nova ATL assumeix aquest passiu, que haurà de retornar en  els terminis acordats, atès que alhora se li adscriuen uns actius per prestar el servei d’abastament en alta i que aquest servei es finança amb càrrec a una tarifa.
 
Liquidació i garantia de servei
 
Els altres dos acords de Govern fixen les condicions i el finançament per liquidar el contracte de l’actual concessionària, d’una banda, i garantir les activitats de la nova ATL des dels seus inicis.
 
En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) transferirà a la Generalitat de Catalunya els recursos necessaris per fer front a les obligacions de naturalesa econòmica que es derivin de la liquidació del contracte, atès que va ser la Generalitat, a través de l’òrgan de contractació (titular del Departament de Territori i Sostenibilitat), qui va licitar el contracte de concessió de la gestió del servei de proveïment d’aigua. Aquesta transferència haurà de ser retornada per la nova ATL a l’ACA en un període de 36 mesos.
 
Pel que respecta als recursos necessaris per a garantir les despeses operatives inicials i el correcte funcionament durant els primers mesos del servei d’abastament de la nova ATL,  l’ACA transferirà una xifra propera als 38 milions d’euros a la nova ATL pública, que seran retornats en un termini màxim de 36 mesos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined