Casa pastors

La Casa Pastors rebrà 800.000 euros per a l'adequació com a sala expositiva del Museu d'Art de Girona

query_builder   15 gener 2019 14:20

event_note Nota de premsa

La Casa Pastors rebrà 800.000 euros per a l'adequació com a sala expositiva del Museu d'Art de Girona

El Govern ha aprovat autoritzar que el Departament de Cultura, a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, aporti 800.000 a l’Ajuntament de Girona per a l’adequació de l’edifici de la Casa Pastors com a sala expositiva del Museu d’Art de Girona, amb la finalitat que l’espai esdevingui seu del Museu d'Art Modern i Contemporani de Girona. 
 
L’adequació d’aquest espai com a sala expositiva és fruit de la col·laboració institucional entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona, i la Diputació de Girona, i té com a objectiu que el Museu d’Art de Girona guanyi centralitat i col·leccions. La iniciativa es va posar en marxar el 2017, però va quedar interrompuda per l’aplicació de l’article 155, que va impedir adjudicar la totalitat de la inversió.
 
La voluntat de l'Ajuntament de Girona és que l'edifici pugui acollir uns espais d'exposició de les col·leccions d'art modern i contemporani de la ciutat i d'altres institucions, així com la col·lecció d'obres d'art de Rafael Santos Torroella, amb l’objectiu de contribuir a interpretar l'evolució de l'art a Catalunya des de finals del segle XIX fins al present, i posar-lo en relació amb l'art modern i contemporani internacional. L'Ajuntament té la intenció de posar en valor els fenòmens, moviments i artistes de la ciutat de Girona durant aquest període.
 
La creació d'aquest nou espai expositiu agafa com a punt de partida la tasca ja desenvolupada per alguns equipaments municipals com el Museu d'Història de Girona i les Sales d'Exposicions Municipals (ara reconvertides en una de les seus d’El Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona), així com de la tasca del Museu d'Art de Girona i d'altres equipaments museístics.
 
En l'actualitat, l'Ajuntament de Girona, amb la participació de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona, ha impulsat la redacció d'un pla d'ordenació museística de la ciutat de Girona, amb la finalitat d'ordenar l'oferta, i donar sentit a les col·leccions.
 
La Casa Pastors, edifici del segle XVIII, forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Consta de planta i dos pisos, el superior amb un alçat que equival a la meitat del projectat als altres cossos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined