M. Dolors Feliu i Torrent, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals
 
Nascuda a Roda de Ter, l’any 1964.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona el 1987. Mestratge en Dret Públic de Catalunya per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Postgrau en Hisenda Autonòmica i Local de la Universitat de Barcelona.
 
Des de gener de 2011 fins al gener de 2019, ha estat directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat de Catalunya, període del qual en destaca la tramitació de les Lleis Òmnibus i els plans de simplificació normativa.
 
Entre 1994 i 2011, ha estat advocada de la Generalitat de Catalunya davant el Tribunal Constitucional. Va participar en la defensa de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006 davant del Tribunal Constitucional i ha representat i defensat el Govern de la Generalitat en recursos d’inconstitucionalitat i conflictes de competència.
 
Va ser professora associada de Dret Constitucional a la universitat Pompeu Fabra (1999-2011). Ha publicat nombrosos articles i monografies acadèmiques, i ha participat en conferències especialitzades en matèria de procediment normatiu, competències, finançament autonòmic, i drets fonamentals.
 
Membre de l’Observatori Català de la Justícia, del Col·lectiu Praga, d’Òmnium Cultural, de Juristes per la Independència (ANC) i de Sobirania i Justícia.