El Govern aprova la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

El Govern aprova la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

query_builder   5 març 2019 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim


·       La creació d’aquest Consell Assessor és una mostra més de la voluntat de l’Executiu català d’escoltar la veu de les dones del sector
 
El Govern ha donat llum verda a la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim, un nou organisme que vol articular un mecanisme de relació, interacció i sinergia per a la consecució comuna d’objectius compartits com el d’impulsar actuacions que afavoreixin la participació de les dones del món rural i marítim en espais públics i de presa de decisions en els àmbits sindical, professional, cooperatiu i polític.
 
La creació d’aquest Consell Assessor és una mostra més de la voluntat del Departament d’Agricultura d’escoltar la veu de les dones del sector i d’incorporar de manera transversal la visió de gènere en totes les polítiques desplegades per la Conselleria.
 
És també la via d’establir un marc de relacions formals i efectives entre el Departament d'Agricultura i les recentment creades Associació Catalana de Dones de la Mar i Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya.
 
La dona rural constitueix un eix estratègic per al desenvolupament rural, i la seva qualitat de vida té un impacte directe en la vertebració social del territori i de l’economia agrària. És un dels reptes més importants de la igualtat d’oportunitats. 
 
A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d’un 80% d’homes. I, en l’àmbit de la pesca, la dona representa encara no un 1%. A Catalunya, hi ha 56.000 explotacions agràries i una tercera part són titularitat de dones.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined