El Govern presenta l'informe final d'avaluació del Pla de Govern Obert 2017-2018 amb una execució del 72,8%

El Govern presenta l'informe final d'avaluació del Pla de Govern Obert 2017-2018 amb una execució del 72,8%

query_builder   5 març 2019 15:20

event_note Nota de premsa

El Govern presenta l'informe final d'avaluació del Pla de Govern Obert 2017-2018 amb una execució del 72,8%


 
·       El Pla de Govern Obert 2017-2018 aplega les polítiques públiques impulsades per la Generalitat destinades a la consolidació, la millora i l’enfortiment del govern obert de Catalunya
 
·       Les accions executades han afavorit la transparència i el retiment de comptes de l’Administració cap a la ciutadania
 
El Govern ha presentat l’informe final d’avaluació del Pla de Govern Obert 2017-2018. El pla, que aplega totes les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya destinades a la consolidació, la millora i l’enfortiment del govern a Catalunya, contempla 123 actuacions agrupades en els àmbits següents: transparència; dades obertes; bon govern; participació ciutadana i qualitat democràtica; i canvi cultural, és a dir, la formació i les accions destinades a promocionar i sensibilitzar la ciutadania sobre el govern obert. 
 
Malgrat l’aplicació de l’article 155, que va afectar durant més de set mesos el període de vigència del Pla de Govern Obert 2017-2018, l’execució de les actuacions previstes ha estat del 72,8%. A continuació es mostra el percentatge d’execució de cadascun dels àmbits previstos al pla.
 
Àmbit d’actuació
Percentatge d’execució
Transparència
67,5%
Dades obertes
59,7%
Bon govern
76,2%
Participació ciutadana i qualitat democràtica
92,3%
Canvi cultural
74,4%
 
El Pla de Govern Obert 2017-2018 va donar continuïtat a l’anterior Pla del 2015-2017, que incorporava els àmbits de la publicitat activa, el dret d’accés a la informació, el bon govern i la participació ciutadana i va suposar un pas endavant en l’àmbit del context global del govern obert.
 
Algunes de les actuacions més remarcables que s’han assolit amb aquest Pla han estat la publicitat de les dades del Registre del sector públic de la Generalitat en format reutilitzable; la integració en el Portal de Govern Obert dels portals de transparència, dades obertes i participació ciutadana; la publicació de les reunions mantingudes per les autoritats i càrrecs públics amb els grups d’interès; la publicació en format interactiu, reutilitzable i accessible de l’import contractat anualment per cada adjudicatari; la realització d’un pla de formació sobre participació ciutadana; l’elaboració d’una guia de transparència per a les entitats del sector públic; l’elaboració d’un nou Acord de Govern sobre dades obertes a la Generalitat; o el desenvolupament de processos participatius per a l’elaboració de plans i normativa, i per al disseny i millora de polítiques públiques.
 
Aquest informe s’elabora en el marc de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que estableix que el Govern ha d’aprovar un pla estratègic per a l’aplicació d’aquesta llei i n’ha d’avaluar anualment el grau del compliment.
 
El Govern ja treballa en l’elaboració del Pla de Govern Obert 2019-2021. Properament s’obrirà un procés participatiu a la ciutadania en relació amb les prioritats de les polítiques públiques de la Generalitat en matèria de Dades Obertes, Transparència, Participació Ciutadana i integritat pública.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined