El Govern crea el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030

El Govern crea el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030

query_builder   5 març 2019 15:23

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030

  • Artadi assegura que el Govern treballarà per una proposta “basada en uns Jocs que s’adaptin al territori i no al revés”
  • El Govern veu el projecte olímpic com “una gran oportunitat per repensar la relació de Barcelona amb el territori però sobretot repensar el Pirineu”
 
El Govern ha aprovat crear el Programa per a la preparació de la candidatura de Catalunya per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona del 2030, ja que considera que l’organització d’aquest esdeveniment seria cabdal per a la projecció exterior de Catalunya i per al desenvolupament econòmic i social del territori, especialment, de les comarques pirenaiques.
 
Amb aquest acord, es vol donar “la màxima transcendència possible en l’avaluació d’aquesta candidatura” per aconseguir que la nominació, en cas que es presenti, “tingui el millor èxit possible”, segons ha destacat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi
 
“El Govern veu el projecte olímpic com una gran oportunitat per repensar, primer, la relació de Barcelona i amb el territori però sobretot també el Pirineu, parlant d’esport, no només l’esport de neu sinó també comunicacions, sostenibilitat i projecte de futur de les persones que viuen al Pirineu”, ha dit Artadi.
 
En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que l’objectiu del Govern és “veure com a través d’un projecte esportiu repensem el país. Aprofitem per fer un debat de país d’on volem situar els Pirineus d’aquí 5,10, 20 anys. Que se situï al mapa, tant a nivell intern com a escala internacional”.
 
“Necessitem posar la mirada Pirineu, sobretot escoltar la  gent, oferint que ells mateixos són els que han de projectar com veuen el futur i cap on volen aprofitar aquesta oportunitat que se’ns ha posat sobre la taula”, ha afegit.
 
Per aquest motiu, el Govern treballarà per una proposta “basada en uns Jocs que s’adaptin al territori i no al revés” perquè “no és el territori, no és el país que s’ha d’adaptar a una competició internacional”. Una proposta, ha detallat Artadi, que tindrà com a premisses fonamentals la sostenibilitat, el respecte ambiental i la igualtat de gènere i d’oportunitats.
 
El programa coordinarà la col·laboració amb d’altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que s’adhereixin a aquest projecte olímpic. Concretament, els objectius d’aquest programa són intercanviar informació i experiències en l’àmbit de l’esport, especialment en l’àmbit de les competicions esportives de caràcter internacional; estudiar i analitzar els reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica i, per últim, aprofitar l’expertesa tècnica dels organismes i entitats de la Generalitat sobre els esdeveniments esportius competitius.
 
El Govern lidera des del 2017 la Taula de treball permanent dels Jocs d’Hivern del 2030, formada per uns 50 representants d’institucions públiques i privades. La Taula compta amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català, sota el lideratge de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de preparar una candidatura de país.
 
La direcció del Programa
 
El Programa queda adscrit al departament competent en matèria d’esports i el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, n’exercirà la direcció, tot i que el titular del Departament de la Presidència en pot designar un altre.
 
El director o directora del Programa té assignades les funcions següents:
 
·       Impulsar la celebració a Catalunya d’esdeveniments esportius internacionals, especialment els relacionats amb el moviment olímpic i paralímpic.
·       Consolidar el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic i paralímpic.
·       Fomentar la internacionalització de l’esport català a tots els nivells i la promoció de Catalunya com a país esportiu.
·       Participar en entitats i organismes d'àmbit estatal, europeu i internacional que tinguin per objecte el desenvolupament de l'esport així com de la pràctica d’activitat física i del foment d’estils de vida saludables per al conjunt de la ciutadania.
·       Mantenir la interlocució, mitjançant el Departament de la Presidència, amb els altres Departaments de la Generalitat de Catalunya que s’escaiguin per al correcte desplegament del Programa.
·       Mantenir la interlocució del Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament de la Presidència, amb les institucions, entitats i organismes d’àmbit estatal, europeu i internacional competents en matèria d’esport per a la promoció i preparació de la candidatura de Catalunya per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona.
·       Fer el seguiment dels treballs i estudis per a la preparació de la candidatura.
·       Promoure l’obtenció de recursos econòmics per a la preparació de la candidatura.
·       Impulsar, dirigir, supervisar i coordinar les activitats i els treballs que es portin a terme en el marc d’aquest Programa i efectuar-ne el seguiment.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined