Heliport

El Govern traspassa l'heliport de la boca sud del Túnel de Vielha al Conselh Generau d'Aran

query_builder   11 març 2019 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern traspassa l'heliport de la boca sud del Túnel de Vielha al Conselh Generau d'Aran

  • Amb el traspàs de la instal·lació també hi va associada una dotació econòmica de 6.000 euros anuals per a despeses de conservació, reparació i manteniment

El Govern ha aprovat el traspàs de l’heliport de la boca sud del Túnel de Vielha al Conselh Generau d’Aran, amb una dotació econòmica anual de 6.000 euros per a despeses de conservació, reparació i manteniment.
 
L’heliport està ubicat al terme municipal de Vielha e Mijaran en una finca de 1.200 metres quadrats, amb una tanca perimetral que delimita l’espai, un vial d’accés pavimentat i disposa també d’una mànega de vent amb pal metàl·lic. L’heliport és operatiu durant les hores de llum i la seva principal activitat és la d’emergències i de treballs aeris.
 
La situació geogràfica del territori aranès, caracteritzada per un entorn muntanyós que dificulta, especialment en època hivernal, les comunicacions per carretera, fa que l'heliport de la boca sud del Túnel de Vielha tingui una importància cabdal en aquest àmbit territorial.
 
La Llei del règim especial d’Aran, relatiu a les competències d’infraestructures, obres públiques i serveis de mobilitat, estableix en el seu apartat 2 que el Conselh Generau d’Aran exerceix la planificació i la gestió dels heliports, altiports i estacions terminals de càrrega i altres infraestructures de transport al territori de l’Aran.
 
La Comissió Bilateral Govern de la Generalitat – Conselh Generau d'Aran, en la seva sessió de 13 de juny de 2017, va acordar traspassar al Conselh Generau d'Aran la gestió de l’heliport de la boca sud del Túnel de Vielha.
Eth Govèrn traspasse er elipòrt dera boca sud deth Tunèl de Vielha ath Conselh Generau d’Aran
 
  • Damb eth transferiment dera installacion tanben i va associada ua dotacion economica de 6.000 èuros annaus entà despenes de conservacion, apariament e manteniment

Eth Govèrn a aprovat eth transferiment der elipòrt dera boca sud deth Tunèl de Vielha ath Conselh Generau d’Aran, damb ua dotacion economica annau de 6.000 èuros entà despenes de conservacion, apariament e manteniment.
 
Er elipòrt ei plaçat en tèrme municipau de Vielha e Mijaran en ua proprietat de 1.200 mètres carrats, damb ua barralha perimetrau que delimite er espaci, ua via d’accès pasimentada e dispause tanben d’ua manja de vent damb pal metallic. Er elipòrt ei operatiu pendent es ores de lum e era sua principau activitat ei era d’emergéncies e de trabalhs aerians.
 
Era situacion geografica deth territòri aranés, caraterizada per un entorn montanhut que dificulte, especiaument en epòca iuernau, es comunicacions per carretèra, hè qu'er elipòrt dera boca sud deth Tunèl de Vielha age ua importància principau en aguest encastre territoriau.
 
Era Lei deth regim especiau d’Aran, en relacion as competéncies d’infrastructures, òbres publiques e servicis de mobilitat, establís en sòn apartat 2 qu’eth Conselh Generau d’Aran exercís era planificacion e era gestion des elipòrts, altipòrts e estacions terminaus de carga e autes infrastructures de transpòrt en territòri d’Aran.
Era Comission Bilaterau Govèrn dera Generalitat – Conselh Generau d’Aran, ena sua sesilha de 13 de junh de 2017, decidic traspassar ath Conselh Generau d’Aran era gestion der elipòrt dera boca sud deth Tunèl de Vielha.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined