Web Gencat

El Govern impulsa l'ús de l'aranès en els webs de la Generalitat de Catalunya i el seu entorn institucional

query_builder   11 març 2019 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa l'ús de l'aranès en els webs de la Generalitat de Catalunya i el seu entorn institucional

  • Incorporarà  progressivament l’aranès als webs del president i del Govern en tots aquells continguts estables de caire institucional i històric, com a opció lingüística clarament visible i accessible
  • Establirà un programa de treball específic per avançar en la incorporació de la versió en aranès, en els tràmits i serveis oferts pels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya al web corporatiu
 
El Govern ha acordat impulsar la presència de l’occità, aranès a l’Aran, en l’àmbit institucional digital de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, incorporarà progressivament l’aranès en els webs del president i del Govern en tots aquells continguts estables de caire institucional i històric, com a opció lingüística clarament visible i accessible.
 
El Govern establirà un programa de treball específic per avançar en la incorporació de la versió en aranès, en els tràmits i serveis oferts pels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya al web corporatiu. D’altra banda, s’incorporaran en aranès aquells continguts dels webs corporatius de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic que estiguin específicament relacionats amb l’Aran. També es farà versió aranesa de les notícies i informacions que afectin especialment l’Aran. El Govern també preveu publicar els continguts dels canals oficials d’informació i comunicació en les diferents xarxes socials en aranès, quan aquests afectin o estiguin directament relacionats amb l’Aran; i incorporarà la versió en aranès de les principals campanyes institucionals de caire general, especialment en aquells formats adreçats a mitjans digitals.
 
Per tal de dur a terme aquestes accions, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, establirà un pla de treball a sis mesos, conjuntament amb els diferents departaments, per a la seva implementació. El Departament de Cultura també farà un seguiment interdepartamental del pla, proposarà iniciatives conjuntes amb la resta de departaments i organismes per incrementar la presència de l’aranès en l’àmbit institucional digital, determinarà altres entorns oficials per a l’impuls de l’aranès i facilitarà i orientarà en la tasca d’incorporació de l’aranès.
 
Aquestes accions s’ampliaran a d’altres continguts a mesura que els recursos lingüístics ho permetin.
Eth Govèrn dar pos ar usatge der aranés enes wèbs dera Generalitat de Catalonha e eth sòn encastre institucionau
 
  • Incorporarà  progressivament er aranés enes wèbs deth president e deth Govèrn en toti aqueri contenguts estables de sòrta institucionau e istorica, coma opcion lingüistica clarament visibla e accessibla
  • Establirà un programa de trabalh especific tà auançar ena incorporacion dera version en aranés, enes tramits e servicis aufridi pes diferenti departaments dera Generalitat de Catalonha en wèb corporatiu
 
Eth Govèrn a decidit dar pos ara preséncia der occitan, aranés en Aran, en encastre institucionau numeric dera Generalitat de Catalonha. En aguest sens, incorporarà progressivament er aranés enes wèbs deth president e deth Govèrn en toti aqueri contenguts estables de caire institucionau e istoric, coma opcion lingüistica clarament visibla e accessibla.
 
Eth Govèrn establirà un programa de trabalh especific tà auançar ena incorporacion dera version en aranés, enes tramits e servicis aufridi pes diferenti departaments dera Generalitat de Catalonha en wèb corporatiu. D'un aute costat, s’incorporaràn en aranés aqueri contenguts des wèbs corporatius dera Generalitat de Catalonha e deth sòn sector public que siguen especificament relacionadi damb Aran. Tanben se harà version aranesa des notícies e informacions que concernisquen especiaument Aran. Eth Govèrn tanben preve publicar es contenguts des canaus oficiaus d’informacion e comunicacion enes diferenti hilats sociaus en aranés, quan aguesti concernisquen o siguen dirèctament relacionadi damb Aran; e incorporarà era version en aranés des principaus campanhes institucionaus de sòrta generau, especiaument en aqueri formats adreçadi a mejans numerics.
 
Pr'amor d'amiar a tèrme aguestes accions, eth Departament de Cultura, a trauès dera Direccion Generau de Politica Lingüistica, establirà un plan de trabalh a sies mesi, amassa damb es diferenti departaments, entara sua metuda en òbra. Eth Departament de Cultura tanben harà un seguiment interdepartamentau deth plan, prepausarà iniciatives conjuntes damb era rèsta de departaments e organismes tà aumentar era preséncia der aranés en encastre institucionau numeric, determinarà auti encastres oficiaus entar impuls der aranés e facilitarà e orientarà en prètzhèt d’incorporacion der aranés.
 
Aguestes accions s’ampliaràn a auti contenguts a mesura qu’es recorsi lingüistics ac permeten.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined