El Govern reconeix els mèrits laborals de 23 persones i 10 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià

El Govern reconeix els mèrits laborals de 23 persones i 10 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià

query_builder   27 abril 2010 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 23 persones i 10 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià

   
  • Aquests guardons són un reconeixement als treballadors, les empreses i les entitats que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball
 
El Govern ha acordat concedir la Medalla al Treball President Macià 2010 a 23 persones i la Placa al Treball President Macià 2010 a 10 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Les plaques i medalles al treball President Macià volen recompensar tant treballadors com empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana.
 
Aquests guardons també són un reconeixement als treballadors i als empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i les entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral.
 
La concessió d’aquests guardons, que es van crear l’any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat.
 
Medalles al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Medalla al Treball President Macià a les persones següents:
 
  • Isak Andic. Cofundador del grup de moda Mango. Per la seva contribució al prestigi de la moda catalana i al desenvolupament de la nostra economia.
  • Josep M. Antràs i Badia. Advocat laboralista que ha participat en associacions en la defensa i protecció dels advocats i ha escrit diversos llibres sobre el dret laboral. En reconeixement a la seva capacitat de treball i esforç.
  • Pere Colls Carbó. Empresari de la fusta artesanal i propietari de la Fusteria Colls que destaca per la seva trajectòria al capdavant de l’Associació Autònoma d’Empresaris de la Fusta de les Comarques de Girona. Per la seva emprenedoria i treball constant en el sector de la fusteria artesanal.
  • Ramon Condal Escudé. Fundador i director general de Condis. En reconeixement a la seva visió empresarial i capacitat de treball.

  • Marc de San Pedro i Aresté. Enginyer tècnic agrícola. Per la seva tasca d’assessorament a la pagesia i l’aplicació de mesures de control de salut.
  • Josep Farràs Ricart. Tècnic en arts gràfiques. En reconeixement al seu paper formatiu dins de la Unió Sindical Obrera Catalana.
  • Maria Teresa Feliu Baquedano. Treballadora de la indústria tèxtil. Per la seva tasca en la defensa dels drets dels treballadors des de les files de Comissions Obreres a Tarragona.
  • Teresa Gimpera Flaquer. Model, actriu i empresària. Per la seva experiència i la tasca amb la qual ha col·laborat a impulsar el sector de la publicitat a Barcelona.
  • Pilar González López. Psicòloga social. Pel seu treball en el camp de la psicologia social i la seva tasca com a catedràtica d’aquesta matèria.
  • Joan-Ramon González Pérez. Historiador i defensor de la memòria històrica. En reconeixement a una trajectòria marcada per la lluita per la protecció de la riquesa artística i històrica catalana.
  • Akio Hayashiya. Director de l’oficina del CIDEM a Tòquio. Per la seva contribució a la bona relació entre el Japó i Catalunya i a la creació de llocs de treball per part d’empreses d’aquest país a Catalunya.
  • Gemma Lienas i Massot. Escriptora. Pel seu paper rellevant en la literatura catalana del segle XX i XXI i per la seva contribució en l’activisme feminista.
  • Sita Murt. Dissenyadora i empresària. En reconeixement a la seva visió empresarial, creativitat i capacitat de treball que l’han portat a convertir Esteve Aguilera, SA en un exemple de superació empresarial per a la comarca de l’Anoia.
  • Joan M. Noguera Vilà. Enginyer industrial. Per la seva tasca i treball a Indústries Teixidó SA, des d’on ha fomentat l’exportació i la innovació en el sector.
  • M. Dolors Oms Bassols. Una de les primeres dones alcaldesses. Per la seva capacitat de lideratge i el seu compromís amb la millora de la situació dels discapacitats a través de fundacions.
  • Josep Pallàs Carrera. Bomber. En reconeixement a la seva valentia i al seu esperit de sacrifici i servei als altres.
  • Salvador Peinado Rodríguez. Sindicalista. Per la seva defensa dels drets dels treballadors i treballadores del sector tèxtil-pell de Catalunya des de les files de la Unió General de Treballadors.
  • Joana Raspall i Juanola. Bibliotecària i escriptora. En reconeixement a la seva tasca envers la literatura catalana, especialment la dirigida als infants.
  • Àngela Rosell Simplicio. Vicepresidenta del Consell Municipal de Dones de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. Per la seva lluita per a la cohesió social a favor de les dones treballadores i gitanes.
  • Antonio Sánchez Vilar. Policia local i sindicalista. Per la seva tasca de defensa dels drets de treballadors i jubilats des de les files de Comissions Obreres del Bages.
  • Josefa Sanvisén Alíns. Empresària i dissenyadora de teixits. Per la seva dedicació desinteressada a programes de reinserció laboral.
  • Julio Sorigué Zamorano. Empresari. Per la seva visió empresarial, el foment de la innovació i el respecte pel medi ambient.
  • Laura Toribio Martínez. Advocada laboralista. En reconeixement a la seva tasca en la defensa de la dona i la seva igualtat des del gabinet jurídic de la Unió General de Treballadors.
 
 
Plaques al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Placa al Treball President Macià a les institucions i empreses següents:
 
En la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat:
 
  • ACTAS-Associació Catalana de Treball amb Suport. En reconeixement a la tasca d’aquesta associació sense ànim de lucre per facilitar la incorporació al mercat de treball ordinari de persones amb discapacitats sensorials, físiques i intel·lectuals i malalties mentals.
  • Establiments Viena, S.A. Empresa catalana de restauració. Per la seva política de recursos humans adreçada a fomentar la conciliació de la vida laboral i familiar, així com de la vida laboral i estudiantil.
  • Fundació Privada Trinijove. Per la seva tasca d’informació, formació i inserció laboral de persones en especials dificultats i en situació de risc d'exclusió.
  • Teixidors, S.C.C.L. Cooperativa dedicada a la producció manual de teixits artesanals. Per la seva integració al mercat laboral de persones discapacitades o amb risc d'exclusió social.
 
En la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar:
 
  • Boehringer Ingelheim España, S.A. Empresa químico-farmacèutica. Per la promoció activa de mesures de conciliació i igualtat dels treballadors i treballadores.
  • SCTA Louis Vuitton, S.A. Empresa de disseny de moda i complements. Per la implantació d’un pla d’igualtat entres els treballadors i treballadores i la incorporació d’un agent d’igualtat.
 
En la categoria de responsabilitat social empresarial:
 
  • Compostadores, S.L. Empresa d’autocompostatge. Promou estendre la pràctica del compostatge casolà perquè les properes generacions es trobin la Terra millor del que l’hem trobat. En reconeixement a una política exemplar de responsabilitat social empresarial.
  • Gepork - SGP Grup. Empresa de la comarca d’Osona especialitzada a oferir serveis integrals en l’àmbit veterinari. Distribueixen productes zoosanitaris i de genètica porcina, gestionen residus i proporcionen assessorament per al control de plagues. Per una política de responsabilitat social empresarial molt activa en la preservació del medi ambient.
 
En la categoria de seguretat i salut en el treball:
 
  • Esteve Química, S.A. Empresa dedicada a la fabricació de productes químics farmacèutics. En reconeixement al seu esforç per tal d’evitar riscos i garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors. 
  • Ercros Industrial, S.A. Empresa química fundada a Barcelona. Es dedica a la fabricació i el comerç de productes bàsics per a les indústries química i farmacèutica, així com del sector del plàstic, del tractament de l’aigua de piscines i de l’alimentació animal. Per la seva implicació en el disseny de mesures per augmentar la seguretat i la salut en el treball la fan mereixedora de la Placa al Treball President Macià.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined