El Govern aprova el Pla normatiu 2019-2020 que ordena la producció normativa de la Generalitat

El Govern aprova el Pla normatiu 2019-2020 que ordena la producció normativa de la Generalitat

query_builder   24 abril 2019 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla normatiu 2019-2020 que ordena la producció normativa de la Generalitat


·       El document recull els projectes de llei i les normes reglamentàries que el Govern preveu tramitar entre aquest any i el vinent
 
·       El Pla inclou 199 noves normes que el Govern té previst aprovar i 48 que estan actualment en tràmit
 
·       L’Executiu es dota d’aquest instrument en el marc de la política de millora de la regulació i en línia amb els postulats de la bona governança
 
El Govern ha aprovat el Pla normatiu de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per als anys 2019-2020 amb l’objectiu d’ordenar la seva producció normativa. El document recull els projectes de llei i les normes reglamentàries que el Govern preveu tramitar entre aquest any i el vinent, en total 199, i les 48 que estan actualment en tràmit.
 
La totalitat de les normes es podran consultar al web de Govern.cat.
 
Aposta per la transparència
 
Aquest instrument és una nova aposta del Govern per la transparència ja que facilita la participació de tots els actors implicats en el procés d’elaboració de normes i augmenta la predictibilitat de l’activitat normativa.
 
El Govern es dota d’aquest instrument en el marc de la política de millora de la regulació i en línia amb els postulats de la bona governança. Tot i que en l’actualitat no existeix una obligació jurídica d’elaborar un pla normatiu, sí que és una obligació del bon govern planificar l’activitat normativa i fa seves també les recomanacions de la Comissió Jurídica Assessora en aquest sentit.
 
Es desprèn del compliment dels principis de bona regulació previstos, entre altres, a la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Alhora, la rellevància i la utilitat de la planificació per garantir l’eficàcia i eficiència de les normes així com en termes de transparència, aconsellen la seva aplicació en aquesta Administració, en línia amb l’actuació de la Comissió Europea i d’un gran nombre d’Estats membres de l’OCDE, i en coherència amb la política pública de millora de la regulació del Govern.
 
Estructura i contingut del Pla
 
El Pla està estructurat per departaments, seguint l’estructura orgànica de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i consta de dues parts.
 
La primera part conté la llista dels avantprojectes de llei i projectes de decret, la tramitació dels quals es preveu iniciar aquest any i el vinent. En cada iniciativa s’especifiquen els objectius i el calendari aproximats del tràmit de consulta pública prèvia si s’escau, de l’inici de la tramitació i de l’aprovació per part del Govern.
 
L’any passat el Govern no va disposar d’un pla normatiu degut a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, és per aquest motiu, que en la segona part del Pla també s’han inclòs les iniciatives legislatives i reglamentàries del Govern que estan en tràmit, per tal d’aportar una visió global de l’activitat de producció normativa. En aquest apartat també s’especifiquen els objectius que persegueixen i la previsió d’aprovació per part del Govern. 
 
La Secretaria de Govern, a través de l’Àrea de Millora de la Regulació de la Direcció General de Coordinació Interdepartamental, serà l’encarregada de fer-ne el seguiment.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined