El Govern autoritza les obres de restauració a la Seu Vella de Lleida

El Govern autoritza les obres de restauració a la Seu Vella de Lleida

query_builder   7 maig 2019 14:58

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza les obres de restauració a la Seu Vella de Lleida


 
·       Hi invertirà més d’1,7 milions d’euros per restaurar la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre de la Seu Vella de Lleida
 
El Govern ha acordat invertir 1.788.960 euros per a la contractació de les obres de restauració de la porta dels apòstols, el campanar i les cobertes del claustre de la Seu Vella de Lleida.
 
A la Porta dels Apòstols, situada a la façana de ponent del claustre, se’n restaurarà la portalada i es protegirà i aturarà els processos de degradació de la peça, actuant també en el remat de façana i la millora de la coberta. L’objectiu és garantir la pervivència de l'element, per tal de salvaguardar els seus valors patrimonials.
 
Al campanar es completarà l’actuació realitzada fa uns anys a l’exterior, amb la restauració interior dels pisos, el templet de la terrassa de coberta i els seus elements constructius i escultòrics singulars.
 
Pel que fa a les cobertes, es preveu millorar la seva funció d’impermeabilització i protecció i l’evaquació correcta de les aigües i descens de càrregues en els nervis de les voles, com a pas previ a la restauració de la portalada.
 
La Seu Vella de Lleida
 
El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, configurat per la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei o Suda i la fortificació militar moderna que envolta tot el turó, símbol i identitat de Ponent, està regit per un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Lleida. L’excepcional vàlua i significació històrica del conjunt fonamenta la iniciativa de voler inscriure’l a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.
 
El Govern ha destinat importants recursos durant els últims anys a la restauració i manteniment del conjunt monumental, en especial de la Seu Vella. A més, aporta anualment al consorci 310.000 euros per al seu funcionament i activitats. Des del 2016, el Turó de la Seu Vella de Lleida consta a la llista indicativa de Patrimoni Mundial de la UNESCO. El passat mes de març es va presentar la proposta amb l'horitzó posat en el 2030 perquè esdevingui Patrimoni Mundial
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined