Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   21 maig 2019 15:29

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
Aprovat l’acord que permetrà executar la segona fase de les obres per modernitzar la xarxa de reg de la Comunitat de Valls
 
El Govern ha aprovat l’acord de col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que permetrà l’execució de la segona fase de les obres de modernització del reg a la zona dels Torrents de Valls.
 
Aquest acord permet que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pugui executar unes obres que estaven aturades des del 2014. Aquestes obres es van decretar d‘interès general l’any 2001 i el Ministeri d’Agricultura només en va executar la primera fase, però va quedar pendent la segona fase, que també havia de realitzar el Ministeri. Ara, amb el conveni que se signarà es podrà donar continuïtat a la segona fase de les obres de modernització del reg.
 
El projecte global afecta 470 hectàrees, principalment del municipi de Valls i en menor mesura de Vallmoll (6 hectàrees), i ateny uns 450 propietaris. Aquesta segona fase donarà servei a 200 hectàrees i el projecte preveu la construcció d’una bassa de regulació d’aigua i també un sistema de telecontrol i automatització del reg. Els regants assumeixen un 10,5% de l’obra, que en aquesta fase representa uns 500.000 euros. Les obres de la primera fase es van acabar el 2014, amb un cost de 4,4 milions d’euros.
 
 
El Govern autoritza Pere Padrosa a ocupar la gerència del Port de Mataró de forma temporal i per raons d’interès públic
 
El Govern ha aprovat avui l’Acord pel qual s’autoritza el director general de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Padrosa, a ocupar, de forma temporal i per raons d’especial interès públic, un altre lloc en el sector públic com a gerent del Consorci Port de Mataró.
 
El consell de Govern del Consorci té la voluntat d’atribuir les funcions de la gerència, actualment vacant, al director general de Transports i Mobilitat, amb caràcter temporal i fins que es designi un nou gerent. El Govern de la Generalitat considera que concorren raons suficients d’especial interès públic perquè aquest càrrec sigui assumit pel director general de Transports i Mobilitat, tenint en compte l’afinitat de les funcions dels dos càrrecs en el sector, la seva experiència professional en l’àmbit portuari, així com el coneixement de la conjuntura del Consorci Port de Mataró com a membre del seu consell de Govern.
 
L’article 3 de la Llei 13/2005, de 27 de desembre, del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat determina que els alts càrrecs al servei de la Generalitat han d’exercir llurs funcions amb dedicació plena i absoluta i no poden compatibilitzar llur activitat amb l’exercici de cap altre lloc, càrrec, representació, professió o activitat mercantil, professional o industrial, de caràcter públic o privat, per compte propi o aliè, llevat de les excepcions que estableix aquesta Llei i dels casos en què el Govern, per raons d’especial interès públic, els autoritzi a ocupar un segon lloc en el sector públic sense percebre, en cap cas, més d’una retribució de caràcter fix o periòdic.
 
 
Aprovada la dissolució del Consorci El Far, Centre de Treballs del Mar
 
El Govern ha aprovat dissoldre el Consoci El Far, Centre de Treballs del Mar, a través de la modificació dels estatuts que fa possible la dissolució i liquidació de l’entitat. El Consorci està format per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Barcelona.
 
El Consorci El Far, Centre de Treballs del Mar es va constituir per fomentar iniciatives econòmiques i socials relacionades amb les activitats marítimes; promoure la formació relativa a professions i oficis relacionats amb el mar; desenvolupar activitats dins l’àmbit mediterrani relatives al medi ambient i la cultura marítima; i incentivar la investigació, la docència i la recerca relacionades amb els assumptes marítims.
 
Actualment, la promoció de la cultura del mar ja es du a terme des de diferents vessants, i ha estat assumida de forma paulatina per altres entitats. Aquest fet va motivar que el 2016 el consell general del Consorci aprovés iniciar la seva dissolució, ara concretada.
 
 
El Govern aprova elaborar el Pla Estratègic de l’Alimentació a Catalunya
 
El Govern ha donat llum verda a l’elaboració del Pla Estratègic de l’Alimentació a Catalunya (PEAC) amb la contractació d’un servei de consultoria per un import de 355.998 euros per redactar-lo.
 
Aquest Pla és l’eina de Govern que ha de posar les bases per assolir el Pacte Nacional de l’Alimentació, determinant objectius, accions i indicadors per al període 2020-2025 en el camp de l´alimentació i els seus àmbits tranversals.
 
El PEAC és l’instrument interdepartamental, intersectorial, integrador i participatiu que ha de servir per dur a terme una política alimentària de país cogestionada entre els diferents òrgans de govern i la multitud d’actors de la cadena agroalimentària. Això inclou des de la producció primària rural i pesquera fins a les persones consumidores. També integra totes les complicitats necessàries amb la societat catalana, els agents econòmics i l’Administració pública, per tal de constituir un acord de partida que permeti abordar el Pacte Nacional de l’Alimentació.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined