Pilar Saura Agel, directora general de Planificació en Salut del Departament de Salut
Nascuda a Barcelona, l’any 1964
És doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Intel·ligència de Negoci i Big Data per la UOC, entre d’altres.
Fins ara, i des de 2014, era la gerent de Badalona Serveis Assistencials. Abans, entre altres, va ser directora mèdica de l’Hospital General de Granollers, sotsdirectora Mèdica de l’Hospital Mútua de Terrassa i directora d’Urgències de l’Hospital de Sabadell.
Ha estat professora d’una trentena de cursos docents, ha participat en congressos internacionals de medicina intensiva i/o gestió sanitària i ha participat en publicacions científiques en medicina intensiva, àmbit en què també ha rebut nombroses distincions. També ha estat membre d’associacions científiques, com la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica.
Jaume Puy Llorens, rector de la Universitat de Lleida
Nascut a Valls de Torroella, l’any 1956.
És catedràtic de Química a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) i professor de la Universitat de Lleida des del 1986. Té dues llicenciatures, la de Química i la de Física.
Ha participat en la docència d’assignatures dels diferents cicles de les titulacions impartides a l'ETSEA i ha estat coordinador de diferents programes de doctorat. Pel que fa a recerca bàsica, ha treballat en problemes de Química Ambiental relacionats amb la biodisponibilitat de nutrients i contaminants. En aquest àmbit ha coordinat o participat en 12 projectes estatals i cinc de la Unió Europea.
Ha treballat també en recerca aplicada relacionada amb l'entorn agroalimentari. Les principals contribucions se centren en la implantació de xarxes d’equips d’espectroscòpia NIR i de tècniques d’anàlisi multivariant per a l'anàlisi de qualitat de productes agroalimentaris. Ha estat responsable de diferents contractes amb empreses, projectes del CDTI i d'un projecte de desenvolupament industrial PETRI i del Servei d'Anàlisi Elemental i Espectroscòpia NIR de la Universitat de Lleida des de 2006.
Aquestes activitats les ha portat a terme en el marc del Grup de Fisicoquímica Ambiental de la UdL reconegut com a grup consolidat des del 1995 i del que n’ha estat el coordinador. Ha col·laborat amb diferents agències nacionals i internacionals d’avaluació, amb comitès editorials de diferents revistes per a l’avaluació de manuscrits, comitès assessors i xarxes de recerca i ha organitzat diferents congressos entre els que destaca l’IAP2016 organitzat a Lleida.