energies

El Govern signa un conveni amb l'Estat per impulsar les energies renovables

query_builder   11 maig 2010 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni amb l'Estat per impulsar les energies renovables

  • El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç aportarà 3,1 milions d’euros per aplicar les mesures del Pla d’Energies Renovables corresponents a Catalunya el 2010
  • L’objectiu és diversificar les fonts energètiques i avançar en la reducció del consum de combustibles d’origen fòssil
El Govern ha acordat avui autoritzar la signatura d'un conveni de col•laboració entre l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), adscrit al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, per impulsar l'ús de les energies renovables a Catalunya. L'objectiu del conveni és el desenvolupament de les mesures de suport públic corresponents a Catalunya per a l'any 2010, que estan incloses al Pla d'Energies Renovables i també al Pla de l'Energia 2006-2015. La dotació econòmica de l'acord és de 3,1 milions d'euros.
El conveni estableix que l'ICAEN gestionarà aquests fons, que tindran com a destí la subvenció d'actuacions en àrees com l'energia solar tèrmica de baixa temperatura o la biomassa tèrmica. L'objectiu és diversificar les fonts energètiques i avançar en la reducció del consum de combustibles d'origen fòssil.
El foment de les energies renovables és un dels eixos del nou model energètic que el Govern propugna per a Catalunya. En aquest sentit, el compliment del Pla de l'Energia 2006-2015 permetrà que les energies renovables suposin el 10% del consum total d'energia primària l'any 2015 a Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined