vacunes

El Govern destina més de 22 milions d'euros a la compra de vacunes per al 2010 i 2011

query_builder   11 maig 2010 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 22 milions d'euros a la compra de vacunes per al 2010 i 2011

• Es prevenen 14 malalties diferents tant en població infantil com adulta
• Gràcies a les vacunes s'eviten 42.000 casos anuals de malalties
El Govern ha aprovat avui una inversió de 22,7 milions d'euros per finançar part de les campanyes de vacunació del període 2010-2011, tant pels infants com pels adults. Amb aquesta partida es compraran vacunes per a 14 malalties: diftèria; tètanus; tos ferina; poliomielitis; haemophilus influenzae tipus b (una causa important de meningitis bacteriana i pneumònia) hepatitis A i B, xarampió, parotiditis (galteres), rubèola, malaltia tifoïdal, ràbia, malaltia meningocòccica C i grip estacional.
Properament, aquestes vacunes es complementaran amb d'altres que tenen diferent periodicitat a l'hora de l'adquisició o que es comercialitzen en condicions d'exclusivitat.
42.000 casos menys cada any
Les vacunes segueixen sent una de les estratègies de salut pública més efectives i eficients a tot el món. A Catalunya, cada any es vacunen més d'1,7 milions de persones, i l'efecte de les vacunacions ha permès evitar més de 42.000 casos anuals de malalties.
Una part important d'aquest èxit es deu a l'activitat desenvolupada a partir de l'any 1980 per la Generalitat amb l'assumpció de les competències de salut pública. Aquell mateix any es va publicar el primer manual i el primer calendari de vacunacions amb l'objectiu d'assolir elevades cobertures vacunals, especialment entre la població infantil. Des d'aleshores, el calendari de vacunacions sistemàtiques ha estat modificat en diverses ocasions. Els canvis en el calendari estan motivats per la conveniència d'utilitzar en cada moment les pautes vacunals més adients, d'acord amb les circumstàncies epidemiològiques i els coneixements científics de què es disposa, així com per la incorporació de noves vacunes. L'actual calendari de vacunacions va ser aprovat mitjançant el DECRET 219/2008, d'11 de novembre.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined