PLa Cartogràfic

El Govern aprova el Pla cartogràfic de Catalunya

query_builder   18 maig 2010 14:12

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla cartogràfic de Catalunya

 
  • És un instrument que determina els objectius i la coordinació de les activitats cartogràfiques de la Generalitat
  • El Pla adequa la geoinformació catalana a les especificacions europees
 
El Govern ha aprovat el Pla cartogràfic de Catalunya, l’instrument bàsic de la planificació de la geoinformació de la Generalitat. El Pla determina els objectius i la coordinació de les activitats cartogràfiques i la constitució i la millora permanent de la infraestructura d’informació geogràfica de Catalunya.
 
Aquest pla identifica el conjunt d’informació geogràfica que l’Administració de la Generalitat i l’Administració local de Catalunya produeix i utilitza, i en determina l’estructura, la qualitat, la disponibilitat, la interoperabilitat, l’actualització i les condicions d’accés. Aquest instrument aproxima la geoinformació catalana a la normativa europea, concretament a la Directiva INSPIRE (Infraestructure for Spatial Information in Europe).
 
Coordinació de les activitats cartogràfiques
 
El Pla cartogràfic de Catalunya conté les bases generals d’actuació per programar, finançar i executar les activitats coordinades i el catàleg d’informació geogràfica. El document garanteix els nivells mínims de qualitat, actualització i disponibilitat de l’activitat cartogràfica i d’informació geogràfica relacionada a càrrec de les administracions. A més, el Pla engloba l’anàlisi de la geoinformació oficial, les característiques d’organització i la utilització de la Infraestructura d’Informació Geogràfica a Catalunya.
 
També s'inclouen en aquest pla les mesures de foment i la promoció dels serveis cartogràfics públics i privats i de la recerca, i la relació d’ens locals i d’altres subjectes que duen a terme activitats cartogràfiques i d’informació geogràfica a Catalunya.
 
El Pla cartogràfic de Catalunya té vigència indefinida, tot i que s’ha de revisar cada vuit anys. En funció de les necessitats d’informació, la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya anualment pot actualitzar els estudis i les dades.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined