Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   1 agost 2019 14:29

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
350.000€ de l’impost turístic a finançar projectes culturals que impacten sobre la millora de l’activitat turística
 
El Govern ha aprovat transferir del Departament d'Empresa i Coneixement al Departament de Cultura la quantitat de 350.000 euros, providents de l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics, per finançar projectes de desenvolupament de la qualitat turística en l’àmbit cultural.
 
Els recursos permeten finançar projectes de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural (ACdPC) vinculats a l’elaboració d’estratègies de millora de l’experiència de la visita en monuments i jaciments;  a accions de foment de l’ús del patrimoni i de promoció turística, i a desenvolupar diferents projectes d’impacte turístic sobre el territori.
 
En el camp de elaboració i coordinació d’estratègies de millora de l’experiència de la visita i la transmissió als diferents públics del coneixement sobre monuments i jaciments es destinen 114.000 euros al les següents iniciatives:
 
Amb l’objectiu de millorar l’experiència de la visita en els monuments de major afluència de públic, com són el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes i el Reial Monestir de Santes Creus, es posa a disposició de tots els visitants un servei d’audioguies en 7 idiomes (català, castellà, aranès, francès, anglès, alemany, italià i holandès) que permet arribar al 90% dels visitants.
 
Per altra banda, com a millora de l’atenció als visitants és molt important l’edició de guies de mà i guies històrico-arquitectòniques dels monuments. Aquest 2019 està programada l’edició de les guies de mà en diversos idiomes de la Roca dels Moros del Cogul, el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, el Reial Monestir de Santes Creus, el Castell de Miravet, la Canònica de Vilabertran i la Cartoixa d’Escaladei i l’edició de les guies històrico-arquitectòniques del Reial Monestir de Santes Creus i el Castell de Miravet.
 
En el camp de les accions de foment de l’ús del patrimoni i de la promoció turística es destinen 53.000 euros de l’impost turístic a rutes de promoció turística del patrimoni.
 
Es finança la concepció, disseny i producció d’un nou carnet multientrada que dona accés als Monestirs de Poblet, Vallbona i Santes Creus dins la Ruta del Cister. El canvi d’imatge del carnet també comporta una ampliació del període de validesa del carnet d’un a dos anys.
 
Dins la Ruta de l’art rupestre es finança el projecte e-art2 a Ulldecona que consisteix a implantar la realitat augmentada aplicada en tres idiomes que permetrà contemplar i entendre millor el conjunt de les pintures rupestres als visitants dels Abrics I de l’Ermita, a Ulldecona.
 
També a la Ruta de l’art rupestre es finança el projecte model 3D Roca dels Moros del Cogul. Fent un escaneig làser i fotogrametria de la Roca dels Moros del Cogul s’obtindrà un model 3D de la balma i un nou calc digital de les pintures que serviran, entre d’altres funcions, una millor promoció turística d’aquestes pintures que formen part del Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.
 
Per últim, amb un import de 183.000 euros, es realitzaran diferents projectes d’impacte turístic al territori com són el desenvolupament del projecte “Visitmuseum: the museums of Catalonia in your hands” que es va iniciar al 2015 i que dona servei als 114 museus registrats de Catalunya ajudant-los a millorar la seva informació online (via web i app) en quatre idiomes per tal de fer-los més accessibles al turisme local i internacional.
 
Enguany, es destinarà una part de l’impost turístic a donar un impuls a la 28a edició de les Jornades Europees de Patrimoni, que tenen lloc cada any a la segona setmana d’octubre i que mobilitzen la participació de més de 200 municipis de tot Catalunya amb una àmplia proposta de més de 400 activitats gratuïtes a tot el país.
 
En l’apartat de projectes que tenen una forta incidència turística en el territori també s’actua sobre els denominats projectes Barroc i Patrimoni Jueu a Catalunya.
 
 
Aprovada la supressió del Consell Assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent
 
El Govern ha aprovat avui la supressió del Consell Assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, creat amb l’objectiu de fomentar el debat sobre quin és el model polític i social que Catalunya hauria de tenir en el futur.
 
Durant els últims mesos s’han organitzat múltiples espais de debat amb participació diversa entre entitats i ciutadania. De cada fòrum de debat s’ha extret unes conclusions sobre les quals s’ha fet un informe, que es va presentar el passat dia 22 de juliol.
 
Amb l’entrega d’aquest informe es dona per acabada la tasca per la qual es va crear aquest Consell Assessor i, per tant, el Govern aprova la seva dissolució.
 
 
Modificada la composició de la Comissió Interdepartamental del Pla d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions
 
El Govern ha aprovat modificar la composició i el funcionament de la Comissió Interdepartamental del Pla d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions amb l’objectiu de continuar garantint el seu lideratge i impuls polític.
 
En concret, amb aquesta modificació, la Comissió deixarà d’estar integrada a la Secretaria de Govern i s’adscriurà al Departament de la Presidència tot i que es mantindrà la Direcció General de Coordinació Interdepartamental com a unitat directiva que en fa la coordinació tècnica i li dona el suport administratiu necessari. Així mateix, la presidència de la Comissió, que fins ara estava atribuïda a la persona titular de la Secretaria de Govern, recaurà en la persona titular del Departament de la Presidència.
 
Després de vuit anys de vigència del Pla integral i de la Comissió Interdepartamental, s’ha consolidat la dinàmica de treball transversal i de coordinació entre els departaments. L’adscripció al Departament de la Presidència ha estat la que ha permès la consolidació del Pla integral com a eina de treball que facilita la planificació conjunta interdepartamental i amb les entitats socials.  
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined