altres acords

Altres Acords de Govern

query_builder   25 maig 2010 14:18

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Impuls a la construcció d’una residència per a persones amb discapacitat física a Barcelona
 
El Govern ha acordat ampliar a 2,3 milions d’euros la subvenció per a la construcció de la residència i centre de dia per a persones amb paràlisi cerebral que impulsa la Fundació ASPACE al carrer dels Tres Pins de Montjuïc, a Barcelona. Aquest equipament oferirà 45 places residencials i 15 més de diürnes. Actualment s’està desenvolupant la primera fase de les obres que el Govern ja havia acordat subvencionar amb 1,8 milions d’euros.
 
La residència i centre de dia per a persones amb paràlisi cerebral ocuparà un edifici de quatre plantes. Al soterrani s’hi instal·laran una piscina per a la rehabilitació dels pacients, un poliesportiu i una zona de serveis. Al la planta baixa hi haurà el centre de dia així com un menjador, la zona de tallers, biblioteca i la sala de televisió. La primera planta serà on es trobarà la zona residencial, la infermeria i una sala d’estar i menjador. Finalment, a la planta superior s’hi ubicaran els serveis administratius.
 
El Govern complementa amb 2,32 milions d’euros les subvencions per a energies renovables
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català d’Energia a dotar amb 2,32 milions d’euros una línia de subvencions per a energies renovables. Aquesta línia complementa el conveni signat entre l’ICAEN i l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) per impulsar l’ús de les energies renovables a Catalunya, dotat amb 3,1 milions d’euros.
 
Aquests fons serviran per subvencionar actuacions en àrees com l’energia solar tèrmica de baixa temperatura, la biomassa tèrmica, la geotèrmia, l’aprofitament energètic del biogàs, l’energia solar fotovoltaica i eòlica en zones aïllades de la xarxa elèctrica i adaptadors per a vehicles per a l’ús d’olis vegetals.
 
El foment de les energies renovables és un dels eixos del nou model energètic que el Govern propugna per a Catalunya. En aquest sentit, el compliment del Pla de l’Energia 2006-2015 permetrà que les energies renovables suposin el 10% del consum total d’energia primària l’any 2015 a Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined