govern

El Govern impulsa les infraestructures de telecomunicacions de nova generació en els seus edificis

query_builder   25 maig 2010 14:16

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les infraestructures de telecomunicacions de nova generació en els seus edificis


 
 
  • Es promou la instal·lació de nodes de fibra òptica o de tecnologia mòbil de tercera generació en els edificis de nova construcció promoguts per la Generalitat de Catalunya, així com en aquells que es rehabilitin
  • L’objectiu és millorar l’eficàcia i l’eficiència dels processos administratius interns, i agilitzar els tràmits administratius que afecten la ciutadania i el teixit empresarial
  • Aquesta iniciativa s’emmarca en l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, i el Pacte Nacional d’Infraestructures
 
El Govern ha aprovat avui un paquet de mesures per impulsar infraestructures de telecomunicacions de nova generació en els edificis de la Generalitat per millorar les connexions en xarxa. L’objectiu és millorar l’eficàcia i l’eficiència dels processos administratius interns, alhora que es pretén agilitzar els tràmits administratius que afecten la ciutadania i el teixit empresarial.
 
Aquestes mesures, que inclouen la instal·lació de fibra òptica o de tecnologia mòbil de tercera generació, s’aplicaran en els edificis de nova construcció promoguts per la Generalitat de Catalunya, així com en els sotmesos a obres de rehabilitació.
 
Les actuacions afectaran les infraestructures relatives a la xarxa, el cablatge integral i la telefonia per a usos dels edificis. A més, es configurarà cada nova seu com un node de la Xarxa Oberta i un node de la xarxa de Radiocomunicacions de la Generalitat de Catalunya.
 
Aquesta iniciativa s’emmarca en el desenvolupament de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, i del Pacte Nacional per a les Infraestructures. Aquests dos acords declaren les infraestructures de telecomunicacions com a bàsiques i estratègiques per aconseguir la cohesió social i territorial de Catalunya, així com per assegurar la competitivitat de la indústria i l’economia catalanes en un mercat i una societat cada cop més globals.
 
El Departament de Governació i Administracions Públiques serà l’encarregat de coordinar aquesta iniciativa amb els departaments i organismes que promouen la construcció o la reforma dels edificis de la Generalitat: dependències administratives, centres educatius, biblioteques, centres sanitaris, seus d’òrgans jurisdiccionals, comissaries i equipaments culturals, així com qualsevol altre equipament públic. Es constituirà una Comissió de Seguiment, presidida pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i integrada per representants de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, per tal de vetllar pel desenvolupament de l’acord.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined