aigua

El Govern millora el subministrament d'aigua d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt i els connecta amb la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat

query_builder   25 maig 2010 14:39

event_note Nota de premsa

El Govern millora el subministrament d'aigua d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt i els connecta amb la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat

  • Es construirà una canonada de mig quilòmetre que connectarà el dipòsit d’Arenys de Munt amb la canonada d’Aigües Ter-Llobregat
  • L’obra forma part del conjunt d’actuacions relacionades amb la connexió de la xarxa del Maresme Nord amb la d’Aigües Ter-Llobregat, que entrarà en servei a principis de l’any que ve
  • El Govern també adquireix una finca de 102 hectàrees dins del Parc Natural dels Ports
El Govern ha impulsat les obres que milloraran el subministrament d’aigua dels municipis d’Arenys de Mar i d’Arenys de Munt, a la comarca del Maresme. Mitjançant una inversió de 300.000 euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, es construirà una canonada de prop de mig quilòmetre de longitud que connectarà el dipòsit de l’Ajup, situat al terme municipal d’Arenys de Munt, amb la canonada principal d’Aigües Ter-Llobregat.
 
Aquesta obra, prevista en el Programa de Mesures del Pla de Gestió de l’Aigua de Catalunya, forma part del conjunt d’actuacions relacionades amb la connexió de la xarxa d’abastament del Maresme Nord amb Aigües Ter-Llobregat. Les obres, que acabaran a finals de 2010, tindran un cost total de 35 milions d’euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
Els tres trams previstos d’obres que possibilitaran la connexió de la xarxa del Mareme Nord a Aigües Ter-Llobregat -Sant Vicenç de Montalt-Canet de Mar, Canet de Mar-Sant Pol de Mar i Sant Pol de Mar-Santa Susana- ja estan executats. En aquestes obres només manquen petites actuacions, fet que suposa que la connexió entri en servei a principis de l’any que ve.
 
Tram Sant Vicenç de Montalt-Canet de Mar
 
Aquest tram inclou una canonada de 6,2 quilòmetres de longitud i 355 mil·límetres de diàmetre entre Sant Vicenç de Montalt amb els dipòsits de d’Arenys de Munt -a més del dipòsit existent hi haurà un nou dipòsit a la localitat amb 14.000 m3 de capacitat. Així mateix, també s’habilitarà una canonada de 2,3 quilòmetres de longitud i 500 mil·límetres de diàmetre entre el nou dipòsit d’Arenys de Munt i Canet de Mar, a més de desenvolupar-se diversos ramals.
 
Tram Canet de Mar-Sant Pol de Mar
 
Aquest segon tram, amb un cost de 7,8 milions d’euros, consisteix en una canonada metàl·lica de 7,2 quilòmetres de longitud i 500 mil·límetres de diàmetre. Inclou també l’estació de bombament de Sant Pol que permetrà impulsar 300 litres per segon.
 
Tram Sant Pol-Santa Susanna
 
El darrer tram és una canonada metàl·lica de 7,5 quilòmetres de longitud que unirà aquestes dues localitats del Maresme.
 
El Govern adquireix una finca de 102 hectàrees dins del Parc Natural dels Ports
 
El Govern ha aprovat avui l’adquisició d’una finca situada al paratge Port Mascar, al municipi de Roquetes, dins del Parc Natural dels Ports. Aquesta zona té una superfície de 102 hectàrees i la seva adquisició té un cost de 140.000 euros. L’objectiu de la seva adquisició és poder homogeneïtzar la gestió i l’ús públic d’una zona protegida que forma part de la Xarxa Natura 2000, i alhora és Lloc d’Interès Comunitari i Zona d’Especial Protecció per a les Aus.
 
La finca conté l’Hàbitat d’Interès Prioritari de pinedes submediterrànies de pinassa. A més, en aquesta zona hi ha la presència de diverses espècies d’aus rapinyaires com l’astor i l’àliga calçada. Es tracta d’una finca bàsicament forestal que es troba enmig d’un espai d’ús públic destinat al lleure i la difusió dels valors naturals del Parc Natural dels Ports. Les finques contigües són de titularitat pública i la seva gestió és compartida pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i els ajuntaments.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined