Cultura

El Govern declara associació d'interès cultural l'entitat Associació LiceXballet

query_builder   27 agost 2019 15:43

event_note Nota de premsa

El Govern declara associació d'interès cultural l'entitat Associació LiceXballet

L’entitat va néixer a iniciativa d’un grup de ballarins, membres del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, per agrupar totes les persones interessades en la defensa històrica del ballet a Catalunya

El Govern ha aprovat declarar com a associació d’interès cultural l’entitat Associació LiceXballet.


L’Associació LiceXballet havia presentat una sol·licitud en aquest sentit i, per part de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, s’ha pogut acreditar, durant la tramitació de l’expedient corresponent, que compleix els requisits que estableixen l’article 11 de la Llei 2/1993, de 5de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l’associacionisme cultural i el Decret 73/1995, de 7 de març, pel qual es regula la declaració d’associacions i fundacions d’interès cultural.


LiceXballet és una associació sense ànim de lucre constituïda a Barcelona el 14 de desembre de 2012. L’entitat va néixer a partir de la iniciativa d’un grup de ballarins, que eren membres del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, per agrupar totes les persones interessades en la defensa històrica del ballet a Catalunya i, especialment, des del Liceu, com a teatre més emblemàtic en la matèria. Per tant, aplega professionals i/o amants de la dansa, periodistes, escriptors, escenògrafs, fotògrafs de dansa, gent del món de l’art en general i, evidentment, els ballarins que en qualsevol moment han format part del Ballet del Gran Teatre del Liceu.


L’Associació es troba a Barcelona i com a objectius inicials es proposa la recuperació de la història del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona des de la inauguració del teatre l’any 1847. LiceXballet vol donar a conèixer sobretot la feina que va fer en aquest teatre Joan Magrinyà com a ballarí, coreògraf i mestre de dansa, feina que el converteix en un referent de la dansa. L’associació també vol fer-se ressò de la gran tasca de tots els coreògrafs, ballarins i mestres que van formar part d’aquest ballet des de la seva fundació.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined