El Govern aprova tres subvencions a entitats amb vocació internacionalista i de defensa dels drets humans
 
El Govern ha aprovat atorgar subvencions pluriennals a tres entitats amb vocació internacionalista i de defensa dels drets humans. Es tracta de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, l’Associació Linguapax Internacional i l’associació Amics de la UNESCO de Barcelona. Amb aquest acord, l’Executiu autoritza el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència a realitzar aquesta despesa per contribuir al finançament d’aquestes associacions.
 
En concret, la subvenció aprovada per a l’Associació de Nacions Unides a l’Estat és d’un total de 50.000 euros per cobrir despeses relatives a l’organització d’activitats en defensa i promoció dels drets humans.
 
El Govern també ha aprovat la subvenció per un import de 40.000 euros a l’Associació Linguapax Internacional amb l’objectiu de reforçar la trajectòria internacionalista de l’entitat per a la promoció, preservació i activació de la diversitat lingüística al llarg del 2019.
 
Finalment, l’associació Amics de la UNESCO de Barcelona rebrà un total de 14.000 euros per al finançament d’activitats emmarcades en el Programa UNESCO CONNECTA-CULTURA previstes per a enguany.
 
 
El Govern aprova l’ampliació de capital de Comforsa per un import de 4,5 milions d’euros
 
El Govern destinarà 4,5 milions d’euros a l’ampliació de Comforsa, a través de l’empresa pública AVANÇSA, Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya. L’objectiu de la Generalitat de Catalunya amb aquesta nova ampliació de capital, emmarcada dins del Pla Estratègic 2019-2022, és per consolidar el creixement dels darrers mesos i garantir la sostenibilitat de l’empresa.
 
Comforsa, que està participada en la totalitat del seu capital per l’empresa pública de la Generalitat, AVANÇSA, està especialitzada en la transformació d’acer per a forja i mecanització destinada al sector automotor. Actualment té 350 treballadors entre els seus centres de treball situats a Campdevànol, un a Ripoll i oficines a Barcelona. Addicionalment als llocs de treball directes, Comforsa treballa amb 68 proveïdors del Ripollès, Osona i la Garrotxa i, 294 de la resta de Catalunya.
 
A partir de mitjans del 2018, l’empresa va iniciar un procés molt significatiu de reducció de les pèrdues, encadenant resultats positius els darrers 12 mesos. Amb aquest augment de capital, la Generalitat aposta pel manteniment de l’activitat industrial del Ripollès.
 
El Govern destina 200.000 euros a promoure l’aprenentatge servei i el servei comunitari ambiental
 
El Govern ha aprovat destinar 200.000 euros per atendre la convocatòria de subvencions a associacions i fundacions del tercer sector ambiental de Catalunya per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental, per als anys 2020 i 2021. Concretament, es destinaran 140.000 euros per a l’any 2020 i 60.000 per al 2021 a projectes d’aprenentatge servei de l’àmbit ambiental i projectes de servei comunitari de l’àmbit ambiental.
 
S’entén per projecte d’aprenentatge servei aquell projecte que combini processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formin treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo. Per la seva banda, són projectes  de servei comunitari els que segueixen la metodologia de l’aprenentatge servei i que es duen a terme amb un o més d’un centre educatiu amb la participació de l’alumnat de 3r o 4t d’ESO.