Mapa mon

El Govern aprova el decret per homogeneïtzar la creació de sis delegacions de la Generalitat

query_builder   25 setembre 2019 10:14

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret per homogeneïtzar la creació de sis delegacions de la Generalitat

  • El juny del 2018 es varen crear en un sol decret les delegacions d’Alemanya, França, el Regne Unit, els Estats Units, Suïssa i Itàlia. Amb l’acord d’avui, cada una d’elles tindrà el seu propi decret de creació
 
El Govern ha aprovat el decret de creació de sis delegacions del Govern a l’exterior (Alemanya, França, Regne Unit, Estats Units, Suïssa i Itàlia) amb un doble objectiu. D’una banda, es fa necessari regular de nou aquestes delegacions, per la voluntat de modificar l’abast del mandat d’algunes d’elles.
 
Així, en primer lloc, la voluntat de completar la cobertura institucional dels estats europeus comporta:
 
  • Pel que fa a la Delegació del Govern a Suïssa, una revisió del seu mandat per incorporar-hi les funcions de prospecció respecte de les relacions amb el país veí de Liechtenstein. Alhora, mitjançant el nou decret s’estén el mandat d’aquesta Delegació en l’àmbit multilateral a les relacions amb les organitzacions internacionals amb seu a Estrasburg. Aquest canvi, alhora, implica la necessitat d’adaptació del decret relatiu a la Delegació del Govern a França.
 
  • Pel que fa a la Delegació del Govern a Itàlia, una revisió del seu mandat per incorporar-hi les funcions de prospecció respecte de les relacions amb la República de Xipre, estat membre de la Unió Europea actualment no cobert per cap delegació del Govern.
 
D’altra banda, i pel que fa als motius organitzatius i normatius, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha volgut homogeneïtzar la creació de les delegacions amb un decret individual i d’estructura normativa paral·lela a la de la resta de delegacions que han estat creades. Per aquest motiu, el Decret 126/2018, de 26 de juny, que preveia el restabliment de sis delegacions en un únic decret, queda substituït per sis nous decrets diferents, que segueixen els criteris normatius dels decrets de creació de delegacions a l’exterior posteriors.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined