Govern

El Govern finalitza el desplegament de la fibra òptica a les capitals de comarca i cobreix ja el 84% de la població

query_builder   22 octubre 2019 14:33

event_note Nota de premsa

El Govern finalitza el desplegament de la fibra òptica a les capitals de comarca i cobreix ja el 84% de la població

 • El Govern destina 16,5 milions d’euros per estendre 382 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat per connectar totes les capitals de comarca del país i els municipis al seu pas.
 •  El Govern ha encarregat a Infraestructures.cat licitar les obres per finalitzar aquest desplegament
 •  A banda, les obres preveuen connectar 43 nous polígons industrials d’arreu del país

El Govern ha aprovat l’encàrrec del Departament de Polítiques Digitals i Administració a l’empresa pública Infraestructures.cat per licitar les obres que permetran finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca.

En total, el Govern destinarà 16,5 milions d’euros a aquests treballs de connexió, que suposaran l’estesa de 382 quilòmetres de cable de fibra òptica. Un cop enllestides les obres, tindran un impacte directe per a més de 208.000 habitants. D’aquesta manera, s’assolirà la xifra de 6,4 milions d’habitats amb connexió, que suposa el 84% de la població de Catalunya.

Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca. Un cop realitzats els treballs, el Govern garanteix l’arribada de la fibra òptica a les 13 capitals de comarca restants: Banyoles (Pla de l’Estany), el Pont de Suert (Alta Ribagorça), el Vendrell (Baix Penedès), Falset (Priorat), Gandesa (Terra Alta), les Borges Blanques (les Garrigues), Moià (Moianès), Montblanc (Conca de Barberà), Puigcerdà (Baixa Cerdanya), Solsona (Solsonès), Sort (Pallars Sobirà), Valls (Alt Camp) i Vielha (Val d’Aran).

Totes les capitals de comarca i més municipis i polígons industrials connectats

Aquests treballs no només tindran impacte en les capitals de comarca, sinó també en els municipis que hi ha al seu pas i que també quedaran connectats amb fibra òptica. A més, el Govern preveu també connectar 43 polígons industrials d’arreu del país. S’assolirà així el total de 386 polígons connectats.

 

 • El Vendrell, Valls i Montblanc: 91 km (més de 2,5 milions d’euros)
 • Vielha: 64 km (2 milions d’euros)
 • Sort: 16 km (646.000 euros)
 • Puigcerdà: 43 km (2 milions d’euros)
 • Solsona: 36 km (1,8 milions d’euros)
 • Gandesa: 36 km (1,5 milions d’euros)
 • Les Borges Blanques: 35 km (més d’1 milió d’euros).
 • Falset: 31 km (prop d’1,4 milions d’euros).
 • Banyoles: 19 km (1,3 milions d’euros).
 • Moià: 11 km (500.000 euros)
 • El Pont de Suert: el Govern treballa en la seva connexió durant l’any 2020.

 

Compromís nacional per al desplegament de la fibra òptica

A banda de la connexió de les capitals de comarca el 2020 i els municipis al seu pas, el Govern treballa també per fer arribar la fibra òptica pública a tots els municipis catalans l’any 2023. Per fer-ho possible, està teixint acords amb les administracions locals d’arreu del país perquè la fibra òptica es pugui desplegar a través d’infraestructures titularitat dels ens locals.

El passat mes de març, la Generalitat i les quatre diputacions de Catalunya van signar el compromís nacional per al desplegament de la fibra òptica segons el qual el Govern i les quatre diputacions desplegaran 4.260 quilòmetres més de xarxa fins al 2023. Fins ara, ja s’han desplegat 4.900 quilometres de fibra òptica de la Generalitat.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined