Govern

El Govern impulsa el moviment cooperatiu amb gairebé un milió d'euros

query_builder   22 octubre 2019 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el moviment cooperatiu amb gairebé un milió d'euros

  • La Confederació de Cooperatives de Catalunya, gràcies a una subvenció del Govern, desenvoluparà un projecte per renovar, reforçar i enfortir el cooperativisme

El Govern ha aprovat autoritzar una subvenció a la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat) per dur a terme un projecte de desenvolupament del cooperativisme, per un import de 953.300 euros.

La subvenció té per objecte promocionar el moviment cooperatiu a la societat, en coordinació amb la resta de federacions de cooperatives. CoopCat s’encarregarà de dur a terme un projecte per renovar, ampliar i enfortir el cooperativisme a Catalunya.

En aquest sentit, el Govern i la Confederació tenen previst signar un conveni que fixarà els quatre eixos d’actuació del projecte:

 

  • Representació política institucional. CoopCat, com a màxim representant del cooperativisme, treballarà per mantenir un diàleg constant amb els diferents grups d’interès.
  • Comunicació. Aquest eix se centrarà a divulgar el cooperativisme per tal d’assolir un major posicionament d’aquest tipus d’empresa en l’imaginari de la societat.
  • Promoció i consolidació del cooperativisme. CoopCat col·laborarà amb les diferents administracions públiques per donar suport al desenvolupament de programes d’impuls del cooperativisme i col·laborarà en la difusió del model tant a l’ensenyament, com a la societat en general mitjançant la difusió de bones pràctiques, de la promoció de les cooperatives i els productes cooperatius.
  • Intercooperació. Aquest eix del conveni planteja l’impuls de diferents eines tecnològiques i de projectes formatius cap a les cooperatives i cap a la societat que contribuiran a l’enfortiment de cooperatives i els seus socis, així com a estendre el cooperativisme a la societat.

La Confederació de Cooperatives de Catalunya és una organització empresarial sense afany de lucre i, segons la Llei 12/2015 de cooperatives, l'òrgan màxim de representació de les cooperatives i de les federacions.

Està integrada per les federacions de cooperatives de Catalunya, que agrupen diferents branques cooperatives que abasten tots els sectors d'activitat, així com tot el territori català.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined